in , , , , , ,

Nieuw plan Britse overheid: Realtime 6.500 burgers tegelijk bespioneren en achterdeurtjes in encryptie

De Britse wil de communicatie tussen staatsburgers live in de gaten kunnen houden en achterdeurtjes in encryptie verplicht maken. Dat blijkt uit een gelekt document in handen van de Open Rights Group.

Volgens het document moeten providers en telefoonbedrijven verplicht binnen 24 uur toegang geven tot alle real-time content van een Britse burger als hier om gevraagd wordt.

Hier valt ook versleutelde content onder. Dat betekent dat volledige end-to-end-encryptie niet toegestaan kan worden in Groot-Brittannië, maar dat er verplicht achterdeurtjes in moeten komen.

Daarnaast moeten providers het mogelijk maken voor de Britse overheid om 6.500 burgers tegelijkertijd te bespioneren. Waarschijnlijk is hier wel autorisatie van bijvoorbeeld een staatssecretaris of rechter voor nodig.

De documenten zijn tot nu toe alleen verstrekt aan een paar bedrijven, vooral providers. Tot nu toe gaat het alleen om een conceptversie.

De Britse Eerste en Tweede Kamer moeten nog akkoord gaan voor het een daadwerkelijke wetgeving wordt.

Alles bij de bron; NU

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luistervink
1 jaar geleden

Misschien wil de regering dan eerst maar eens uitleggen waarom zij burgers wil afluisteren? En als burger die dagelijks wordt belazerd lijkt het mij veel meer nodig dat de burgers de regering en de EU kunnen afluisteren. En daaraan heel wat meer behoefte dan aan het eerste gegeven het feit dat er op hoog niveau heeft wat geheime afspraken worden gemaakt waar de burgers volledig buiten worden gehouden en die zeer schadelijk zijn voor burgers. Zoals zaken waar regeringen zonder instemming van de burgers van burgers steeds meer bevoegdheden delegeren naar Brussel. Op die manier houdt de regering schone handen zonder dat de burger gealarmeerd wordt. De EU is een niet-democratisch orgaan opgezet door de elite en gaat steeds verder meer en meer macht naar zich toe trekken.

Afluisteren is dus een prima idee ….. maar dan wel om de regering en EU elite te kunnen controleren!!!!

Steeds een stapje verder: Belgische politie gaat ook fietsers flitsen met nieuwe supercamera

Europa op weg naar revolutie? Europese jongeren lijken het zat te worden en willen verandering