in , , , , , ,

Nieuw plan Britse overheid: Realtime 6.500 burgers tegelijk bespioneren en achterdeurtjes in encryptie

De Britse wil de communicatie tussen staatsburgers live in de gaten kunnen houden en achterdeurtjes in encryptie verplicht maken. Dat blijkt uit een gelekt document in handen van de Open Rights Group.

Volgens het document moeten providers en telefoonbedrijven verplicht binnen 24 uur toegang geven tot alle real-time content van een Britse als hier om gevraagd wordt.

Hier valt ook versleutelde content onder. Dat betekent dat volledige end-to-end-encryptie niet toegestaan kan worden in Groot-Brittannië, maar dat er verplicht achterdeurtjes in moeten komen.

Daarnaast moeten providers het mogelijk maken voor de Britse overheid om 6.500 burgers tegelijkertijd te bespioneren. Waarschijnlijk is hier wel autorisatie van bijvoorbeeld een staatssecretaris of voor nodig.

De documenten zijn tot nu toe alleen verstrekt aan een paar bedrijven, vooral providers. Tot nu toe gaat het alleen om een conceptversie.

De Britse Eerste en  moeten nog akkoord gaan voor het een daadwerkelijke wetgeving wordt.

Alles bij de bron; NU

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steeds een stapje verder: Belgische politie gaat ook fietsers flitsen met nieuwe supercamera

Europa op weg naar revolutie? Europese jongeren lijken het zat te worden en willen verandering