in ,

Nieuw privacybeleid WhatsApp: verlies je vanaf zaterdag stilaan toegang als je niet akkoord gaat, dit kan je doen

black iphone 7 plus on persons hand

Vanaf zaterdag gaat ’s nieuwe privacybeleid van kracht. Wie de nieuwe regels niet tegen dan accepteert, zal zien hoe steeds meer functies uit de app ontoegankelijk worden, alvorens je account helemaal inactief wordt en uiteindelijk verdwijnt.

…WhatsApp geeft geen exacte datums wanneer gebruikers steeds meer functionaliteiten verliezen. Enkele weken nadat je enkel berichten kan lezen en beantwoorden vanuit je meldingen, zal je niet langer telefoontjes kunnen beantwoorden, berichten ontvangen, en je hebt ook geen mogelijkheid om berichten te verzenden.

Op dat moment ben je dan eigenlijk volledig de toegang kwijt.

Technisch gezien is je account dan inactief, maar het wordt nog niet meteen door de berichtendienst verwijderd. Pas na 120 dagen van inactiviteit dan zal WhatsApp het verwijderen, en zo’n verwijdering is definitief.

Wat je ook doet, er zijn meerdere opties om verder te gaan. Een eerste is natuurlijk om de privacyregels gewoon te accepteren en de app ongehinderd verder te gebruiken.

Anderzijds kan je ook al je gesprekken uit WhatsApp rechtstreeks migreren naar Telegram, een andere bekende berichten-app.

Er zijn ook nog andere berichten-apps, maar het is natuurlijk zaak om al je contacten ervan te overtuigen om van zo’n alternatief gebruik te …

Lees verder bij de bron: Privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WEF werkt aan digitaal staatsburgerschap voor iedereen; Critici krijgen geen toegang tot internet

Weg met Cash, want geen controle: ABN Amro komt met ’boete’ op cash