in ,

Nieuw rapport VN-klimaatpanel IPCC: wereldwonderen nodig om klimaat te redden en heel veel geld

Wetenschappers en overheden zijn het in Zuid-Korea eens geworden over de tekst nieuwe IPCC-rapport. Dat betekent dat het tijdens de aankomende klimaattop in Katowice als basiswaarheid op de agenda kan.

Het rapport brengt slecht nieuws: zelfs als alle landen hun in het Parijs-akkoord overeengekomen klimaatdoelen halen, is dat niet voldoende om de te beperken tot de gewenste 1,5 graad.

Omdat op dat moment niet duidelijk was hoe dat zat met die anderhalve graad, werd het -klimaatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) aan het werk gezet.

In recordtijd produceerde het IPCC
(Intergovernmental Panel on Climate Change) het rapport.

“Om de 1,5 graad te halen, zijn er zo ongeveer wonderen nodig, noteert het IPCC. Zo moet de werelduitstoot van broeikasgassen in 2030 al 45 procent lager zijn dan nu, en mag er rond 2050 zelfs helemaal geen netto uitstoot meer zijn. Daartoe moeten bijvoorbeeld nagenoeg alle kolencentrales ter wereld dicht en is er jaarlijks een goede 800 miljard euro nodig aan investeringen in duurzame energie,” schrijft Maarten Keulemans in De Volkskrant.

De Belgische financiële krant De Tijd benoemt het totaal aan kosten dat de wereldeconomie jaarlijks moet maken om de grootschalige ‘wereldwonderen‘ die nodig zijn, te realiseren. In zijn mailing schrijft de krant: “Als we de opwarming klimaat willen beperken tot anderhalve graad, zijn jaarlijks 2.400 miljard dollar investeringen nodig.”

In het artikel staat het als volgt: “De onderzoekers zeggen voorts dat 1.600 miljard tot 3.800 miljard dollar aan investeringen nodig zijn om milieuvriendelijker te maken.”

Lees verder bij de bron: Foodlog

En u weet het wereldwonderen bestaan niet!

Mensen nogmaals zoals al veel geschreven doet de natuur wat hij wil en is er niets tegen te doen, het zijn cyclussen die al vanaf de start van deze aardkloot zich voltrekken. Deze herhalen en herhalen…
Van de zon tot aan vulkanen en van meteorietinslagen naar zondvloed(herinnert u de dino’s nog?).

Ik verwacht dat de temperatuur gaat dalen i.v.m. zonneactiviteit die naar een minimum gaat, jawel ook een cyclus(zo is natuur).

Voorbeeldje neem deze, kun je ook niets aan doen:

Methaan: Een tikkende tijdbom die onze planeet kan verwoesten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In de Sahel broeit de volgende migratiegolf naar Europa die de migratiecrisis van 2015 zal doen overtreffen

Europese Centrale Bank: géén renteverhoging tot zomer van 2019