in ,

Nieuw rapport VN-klimaatpanel IPCC: wereldwonderen nodig om klimaat te redden en heel veel geld

Wetenschappers en overheden zijn het in  eens geworden over de tekst van het nieuwe IPCC-rapport. Dat betekent dat het tijdens de aankomende klimaattop in Katowice als basiswaarheid op de agenda kan.

Het rapport brengt slecht nieuws: zelfs als alle landen hun in het Parijs-akkoord overeengekomen klimaatdoelen halen, is dat niet voldoende om de opwarming van de aarde te beperken tot de gewenste 1,5 graad.

Omdat op dat moment niet duidelijk was hoe dat zat met die anderhalve graad, werd het -klimaatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) aan het werk gezet.

In recordtijd produceerde het IPCC
(Intergovernmental Panel on Climate Change) het rapport.

“Om de 1,5 graad te halen, zijn er zo ongeveer wonderen nodig, noteert het IPCC. Zo moet de werelduitstoot van broeikasgassen in 2030 al 45 procent lager zijn dan nu, en mag er rond 2050 zelfs helemaal geen netto uitstoot meer zijn. Daartoe moeten bijvoorbeeld nagenoeg alle kolencentrales ter wereld dicht en is er jaarlijks een goede 800 miljard euro nodig aan investeringen in duurzame energie,” schrijft Maarten Keulemans in De Volkskrant.

De Belgische financiële krant De Tijd benoemt het totaal aan kosten dat de wereldeconomie jaarlijks moet maken om de grootschalige ‘wereldwonderen‘ die nodig zijn, te realiseren. In zijn mailing schrijft de krant: “Als we de opwarming van het willen beperken tot anderhalve graad, zijn jaarlijks 2.400 miljard dollar investeringen nodig.”

In het artikel staat het als volgt: “De onderzoekers zeggen voorts dat 1.600 miljard tot 3.800 miljard dollar aan investeringen nodig zijn om energie milieuvriendelijker te maken.”

Lees verder bij de bron: Foodlog

En u weet het wereldwonderen bestaan niet!

Mensen nogmaals zoals al veel geschreven doet de natuur wat hij wil en is er niets tegen te doen, het zijn cyclussen die al vanaf de start van deze aardkloot zich voltrekken. Deze herhalen en herhalen…
Van de zon tot aan vulkanen en van meteorietinslagen naar zondvloed(herinnert u de dino’s nog?).

Ik verwacht dat de temperatuur gaat dalen i.v.m. zonneactiviteit die naar een minimum gaat, jawel ook een cyclus(zo is natuur).

Voorbeeldje neem deze, kun je ook niets aan doen:

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/methaan-een-tikkende-tijdbom-die-onze--kan-verwoesten/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaas Vaak
2 jaren geleden

Het hele CO2 verhaal is een hoax.

Ik heb het al diverse malen uitgelegd maar de opwarming van de aarde kan onmogelijk door de CO2 worden veroorzaakt omdat er vrijwel geen CO2 in lucht zit. Er zit slechts 0.035 % CO2 in lucht. En planten hebben CO2 nodig voor hun groei. De planten zetten CO2 om naar O2 en C en moeten het met dat hele kleine beetje CO2 doen.
Extra CO2 doet planten harder groeien en extra CO2 fungeert dus als meststof. En daarom willen tuinders graag extra CO2.
Zelfs als zou het CO2 percentage verdubbelen dan nog wordt de thermische geleidbaarheid van de lucht (die dus zou zorgen voor die isolatiedeken) nauwelijks beïnvloed …. Onmeetbaar !!!

Het is mogelijk dat de temperatuur van de aarde wat wijzigt, maar dat heeft niets te maken met de extra CO2 uitstoot door fossiele brandstoffen.

Ik denk dat er in Zuid Korea (net als in Parijs) heel wat anders is besproken dan klimaatverandering namelijk het oprollen van de Khazarische maffia (waaronder de Rothschild centrale banken wereldwijd) en het opzetten van een nieuw financieel stelsel.

In de Sahel broeit de volgende migratiegolf naar Europa die de migratiecrisis van 2015 zal doen overtreffen

Europese Centrale Bank: géén renteverhoging tot zomer van 2019