in , , ,

Nieuw uitgebreid wetenschappelijk onderzoek: Glyfosaat (Monsanto/Bayer’s Roundup) is absoluut kankerverwekkend

Alhoewel het bedrijf Monsanto tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Bayer, is de beruchte gifmenger wederom in het nieuws.

Dit keer met de resultaten van een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek waarin (wederom) wordt aangetoond dat glyfosaat zoals dat voorkomt in het bestrijdingsmiddel Roundup, wel degelijk kankerverwekkend is.

De chemische industrieën zoals Monsanto en Bayer zijn verantwoordelijk voor talloze zieke, verminkte en dode mensen op deze planeet, maar dankzij hun enorme macht en invloed op beleidsmakers, komen ze er keer op keer mee weg om hun dodelijke producten toch gewoon te blijven verkopen.

Zo is er het beruchte bestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto dat glyfosaat bevat. In 2015 kwam het volgende bericht.

Eén van ‘s werelds populairste onkruidbestrijdingsmiddelen — en het meest gebruikt in de VS — is door de IARC, het Internationaal Agentschap voor Kanker Onderzoek, bestempeld als mogelijk kankerverwekkend. Dat is het een na hoogste risiconiveau dat kan worden toegekend. 

In 2016 volgde het volgende:

Nadat de Wereldgezondheidsorganisatie () eerder dit jaar glyfosaat als waarschijnlijk kankerverwekkend had geclassificeerd, komt Europa met een ander oordeel. Volgens “onafhankelijk” Europees onderzoek blijkt glyfosaat dat voorkomt in bestrijdingsmiddelen zoals Roundup van Monsanto, ineens helemaal veilig. 

Ook de gekochte politici uit Nederland lopen gewillig mee: 

verwerpt motie tegen verlenging van Europese toelating voor glyfosaat. Een motie van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren waarin de regering wordt gevraagd tegen een hernieuwde Europese toelating van glyfosaat te stemmen is op 17 mei door een meerderheid in de Tweede Kamer verworpen. De fracties van VVD, PvdA, CDA, ChristenUnie en stemden tegen. SP, D66, GL en PvdD stemden voor.

 

We hebben ondertussen kunnen zien dat glyfosaat letterlijk overal voorkomt in ons milieu, van drinkwater tot je ontbijt.

Gelukkig is er nu een nieuw uitgebreid wetenschappelijk onderzoek dat zonder enige twijfel aantoont dat glyfosaat wel degelijk kankerverwekkend is. Mensen die worden blootgesteld aan deze stof lopen 41 procent meer risico op het krijgen van NHL, Non-hodgkinlymfoom, een verzamelnaam voor maligne lymfomen (kwaadaardige kankers).

De wetenschappelijke studie is een zogenaamde meta-analyse van zes onderzoeken, waarbij in totaal 65.000 mensen hebben deelgenomen.

De onderzoekers komen tot de conclusie dat er geen enkele twijfel bestaat op een toenemend risico op NHL bij blootstelling aan wat men noemt GBH. Dit laatste staat voor Glyphosate Based Herbicides; bestrijdingsmiddelen die glyfosaat bevatten zoals Roundup van Monsanto.

Naast het verhoogde risico op kanker wordt er ook gesteld dat glyfosaat de darmflora verandert, dat weer een negatief effect heeft op het immuunsysteem en chronische ontstekingen bevordert en het is bekend dat eigenlijk alle ziektes worden veroorzaakt door ontstekingen. En om het helemaal bont te maken stellen de onderzoekers ook nog vast dat het de sekshormoonproductie verandert.

En misschien de meest alarmerende conclusie van dit onderzoek is dat het DNA veranderingen veroorzaakt, alhoewel ze hier nog enigszins een slag om de arm houden.

Lastly, the study looks at genetic alterations caused by glyphosates, noting that several studies show glyphosates inducing “single- and double-strand DNA breaks,” oxidation, and other “genotoxicity” factors – though the researchers caution that this remains a controversial subject. 

Het volledige onderzoek dat is uitgevoerd door vijf Amerikaanse wetenschappers is gepubliceerd op Science Direct en is hier te lezen. 

Misschien kan een volgend doel van de gele hesjes een bezoek aan de Tweede Kamer zijn om deze ter verantwoording roepen over hun onzinnige besluit om gebruik van Roundup goed te keuren.

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeven ‘tieners’ vrijgesproken van stelselmatig groepsverkrachten geestelijk beperkte vrouw, wel fopstraf voor beroven

Nieuwe bevindingen tonen verband dat in Europa neerslag gekoppeld is aan zonne-activiteit