in , , ,

Nieuwe belastingslaven: Zwangere vrouw moet verplicht stoppen met ‘risicovol’ gedrag [roken, drinken, drugs]

Zwangere vrouwen moeten gedwongen worden te stoppen met roken, drinken en drugsgebruik. Daarvoor pleit de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. De Raad wil dat er een duidelijke wet komt die ervoor zorgt dat ongeboren kinderen al vanaf de bevruchting worden beschermd.

Wanneer moeders zich niet aan deze wet houden, kan de baby na de geboorte uit huis worden geplaatst. Er kan ook gedreigd worden met een dwangsom of gevangenisstraf. In dit geval vindt de RSJ de van de foetus belangrijker dan het recht op zelfbeschikking van de moeder.

De Raad adviseert de onder toezichtstelling (OTS) van een nog niet geboren kind expliciet in de wet op te nemen. Ook wil de RSJ dat hulpverleners die betrokken zijn bij de OTS van het nog niet geboren kind meer bevoegdheden krijgen. Dit zijn drie van de vijf aanbevelingen die de RSJ doet aan de bewindslieden van Veiligheid en en Volksgezondheid in een advies getiteld Prenatale kinderbescherming en de rol van de overheid. In het advies staat de vraag centraal hoe ver de verantwoordelijkheid van de overheid reikt bij de bescherming van nog niet geboren kinderen tegen schadelijk gedrag van de moeder of de omgeving.

Lees verder via: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Weinig onafhankelijk onderzoek diabetes’, precies hetzelfde als bij kanker onderzoek

Nieuw wetvoorstel geeft inlichtingendiensten AIVD & MIVD meer bevoegdheden met louter politieke controle achteraf