in

Nieuwe bloedtest kan borstkanker vijf jaar voor de eerste knobbel opsporen

waldryano / Pixabay

Britse onderzoekers hebben een bloedtest ontwikkeld die borstkanker in een vroeg stadium kan opsporen, tot wel vijf jaar voordat de eerste symptomen verschijnen. Hiermee kunnen duizenden levens worden gered, omdat de beter te behandelen is als deze vroeg wordt ontdekt.

Het onderzoek van de Universiteit van Nottingham is een eerste proef, maar als ook verdere onderzoeken deze resultaten steunen, kan deze techniek al binnen vier jaar worden gebruikt.

De huidige manier om borstkanker op te sporen is doorgaans een mammografie. De röntgenfoto van de borst zou met deze nieuwe techniek worden vervangen.

Deze nieuwe bloedtest biedt meerdere voordelen, zoals minder kosten. ,,Het is goedkoper en gemakkelijker te implementeren dan de huidige methodes, zoals mammografie”, zegt onderzoeker Daniyah Alfattani.

De bloedtest treft veranderingen in het immuunsysteem aan die worden veroorzaakt door borstkanker. Het lichaam maakt antistoffen aan tegen de kleine hoeveelheden chemische stoffen die door de in het bloed worden vrijgelaten.

Als deze antistoffen in ….

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Google en Facebook volgen naar welke porno je kijkt (ook als je incognito surft)

Mensen komen in opstand, maar moeten we niet slimmer zijn?