in ,

Nieuwe directeur Voedingscentrum komt van ‘grootste misleider’ Unilever

Het , dat grotendeels wordt gefinancierd door de Nederlandse , geeft voorlichting over aan de bevolking. Veel consumenten vertrouwen blindelings op de informatie van het Voedingscentrum.

Begin maart dit jaar sprak het Voedingscentrum zich uit over de hype rond superfoods: producten zoals gojibessen, cacaobonen, hennepzaad en tarwegras. Door het hoge gehalte aan voedingsstoffen zouden ze uiteenlopende ziektes en ongemakken voorkomen. Het Voedingscentrum waarschuwde dat ‘zulke wondermiddelen niet bestaan'.

In de slipstream van de hype rond superfoods gaat het bij veel gebruikers ervan om het mijden van de gewraakte E-nummers. Het Voedingscentrum vindt de hiervoor onterecht: “E-nummers zijn niet slecht.”

Na deze uitspraken vroegen velen zich af of het Voedingscentrum wel objectief en eerlijk is over eten. Het zou dansen naar de pijpen van de machtige voedingsconcerns.

Lees verder via NineForNews.nl

Photo by Voedingscentrum


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koude Oorlog in volle gang: Amerika stuurt stealth B-2 nucleaire bommenwerpers naar Engeland

Burger mag geen privacy hebben : Politie klaagt over geen privacy in net opgeleverde glazen kantoorgebouw