in , ,

Nieuwe Europese klimaateisen dwingen Nederland tot extra actie en nog meer geld

Nog meer elektrische auto’s, geïsoleerde huizen, windparken en zonnepanelen. Nieuwe regels voor luchtvaartmaatschappijen en scheepvaartbedrijven. De chemische industrie moet meer gaan betalen voor het uitstoten van CO2.

Dat zijn de gevolgen voor Nederland van het door de Europese Commissie aangescherpte klimaatbeleid. Ook zal de discussie over het aantal koeien in Nederland voortduren, zo is de verwachting.

Het Nederlandse Klimaatakkoord gaat uit van het verminderen van de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent. Europa wil nu met steun van Nederland naar 55 procent.

Dat is volgens de commissie nodig om verdere opwarming van de aarde te voorkomen, en het kan Europa een technologische voortrekkersrol in de wereld geven. Het kabinet laat nu uitzoeken hoe Nederland aan de nieuwe eisen kan voldoen.

Eind volgende maand zal het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) onderzoek presenteren, waaruit volgens bronnen blijkt dat de uitvoering van het Klimaatakkoord niet snel genoeg gaat. Er moet dus nóg een tandje bij om de nieuwe Europese doelstelling te halen, het PBL zal hiervoor een eerste technische aanzet geven.

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar de uitgelekte plannen van de Europese Commissie lijken goed nieuws voor de industrie. Weliswaar moeten de meest vervuilende bedrijven meer gaan betalen voor de CO2 die ze uitstoten, maar de regels in Europa zijn dan wel voor alle bedrijven gelijk…..

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Er is helemaal geen opwarming. En CO2 speelt geen enkele rol.
    Geloof deze CO2 onzin van Al Gore (NWO) niet. Veel mensen weten het niet maar er zit maar 0,04 % CO2 in lucht. Dat is een te verwaarlozen hoeveelheid, terwijl planten CO2 nodig hebben voor hun groei. Planten absorberen CO2 en met zonlicht splitsen dat in C voor hun groei en O2 dat terug gegeven wordt aan de atmosfeer.
    En dat verklaart direct waarom het CO2 percentage in lucht zo laag is want planten absorberen alle CO2.
    Wordt wakker.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Wilt u geen vaccin? Geen probleem Bill & Melinda Gates sturen hun muggen de lucht in

blank

Na Urgenda: Greenpeace daagt regering om steun KLM zonder klimaatvoorwaarden