in , , ,

Nieuwe media heeft gewaarschuwd: Slaapziekte bij kinderen na inenting Mexicaanse griep

Tientallen Nederlandse kinderen hebben de ernstige slaapziekte narcolepsie gekregen na te zijn ingeënt tegen de . Dat heeft Agnes Kant zojuist bekend gemaakt in Radio EenVandaag. Kant is directeur van het Nederlands bijwerkingencentrum Lareb, waar de meldingen zijn binnengekomen.

Bij Lareb zijn volgens Kant tot nu toe 20 gevallen gemeld. De Narcolepsie Stichting noemt nog eens 29 extra meldingen. In mei lag het aantal meldingen nog op 7. Kant wil dat er nader onderzoek wordt gedaan omdat het niet makkelijk aan te tonen is of de 1 op 1 is veroorzaakt door het . Maar Kant noemt het in de uitzending “niet uitgesloten”.

Nog 29 mensen met narcolepsie

Volgens Roel de Boer van de Narcolepsie Stichting gaat het om nog veel meer gevallen van mensen die narcolepsie hebben gekregen na inenting met het middel Pandemrix. Hij noemt nog eens 29 extra gevallen, waaronder 18 kinderen, waarvan het merendeel geen melding heeft gemaakt aan Lareb. “Het gaat om 29 mensen die symptomen van narcolepsie meldden naar aanleiding van die prik”, aldus De Boer.

In 2009 heerste de gevaarlijke Mexicaanse griep wereldwijd, ook wel genoemd. Veel landen, zoals gingen toen over tot vaccinatie, van de inwoners. In ons land werden vooral de 0 – 5 jarigen ingeënt met het vaccin Pandemrix.

Lees verder via EenVandaag

Foto via F.Fromentin


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Omdat het schijnbaar allemaal kan: Oud DSB-directeuren in de zorgverzekeringen

Oog van enorme zonnestorm richt blik op Aarde