in ,

Nieuwe Nederlandse ‘cyber’-inlichtingeneenheid start werkzaamheden

2518744955 62d7352a96 cyber1

De Nederlandse Joint Sigint Cyber Unit is donderdag van start gegaan. Het samenwerkingsverband van de AIVD en de MIVD gaat zich richten op het digitale domein en daar inlichtingen vergaren, aanvallen uitvoeren en cybercrime bestrijden.

De Joint Sigint Cyber Unit of JSCU gaat zich bezighouden met Signals Intelligence oftewel het vergaren van inlichtingen uit communicatiekanalen; daarnaast richt de eenheid zich op een terrein dat de AIVD de verzamelnaam ‘Cyber’ heeft gegeven en dat allerlei activiteiten op gebied van computernetwerken en datastromen omvat.

In de praktijk zal dit betekenen dat de JSCU zich onder andere gaat bezighouden met  als dit nodig is voor het beschermen tegen digitale aanvallen en het uitschakelen van vijandige militaire doelen. De bestaande inlichtingendiensten, de AIVD en de militaire MIVD-dienst, zouden behoefte hebben aan ondersteuning op deze terreinen, zo is te lezen in het convenant dat de bevoegdheden van de unit afbakent.

via Nieuwe Nederlandse ‘cyber’-inlichtingeneenheid start werkzaamheden – IT Pro – Nieuws – Tweakers.

Photo by JefferyTurner cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6748965761 110d18f752 ecb1

ECB gaat één biljoen euro goedkoop geld weggeven aan bankiers!

9066523400 83bbb57703 pvda1

Omstreden Utrechtse PvdA’er Rijksvertegenwoordiger BES-eilanden