in , ,

Nieuwe normaal? Een dictatuur waarop maar één antwoord mogelijk is: opstand

d637617eab546295 640 opstand

Het nieuwe “anderhalve-meterkantoor” bestaat al. Een “veilige werkplek” ontwikkeld door de “Total Workplace-strategen” van Cushman & Wakefield, een internationaal vastgoedbedrijf met een omzet van $8,8 miljard.

De “Six Feet Office”, zoals het kantoorconcept in het Engels heet, bestaat uit “zes complementaire elementen”, waaronder “een indelingstekening waarin veilige afstand tussen werkplekken en medewerkers centraal staat, inclusief een unieke routering voor elk deel van het kantoor waardoor ‘verkeersstromen’ volkomen veilig zijn”; “aangepaste, volledige geoutilleerde werkplekken waaraan medewerkers op veilige wijze kunnen werken”; “een getrainde host(ess) die operationeel zorgdraagt voor een optimaal functionerende facilitaire omgeving”, en “een certificaat waarin wordt verklaard dat alle mogelijke maatregelen zijn genomen om een omgeving van virusveilig werken te implementeren”.

Het kan nog erger. Muhammad Faizal Abdul Rahman, een Research Fellow bij het Centre of Excellence for National Security in Singapore, meldt enthousiast dat dankzij COVID-19 in steeds meer landen gebruik wordt gemaakt van in Singapore ontwikkelde politierobots, zoals daar zijn de “robot car O-R3” en de Robot dog Spot patrol, die ervoor zorgen dat mensen op “veilige afstand” van elkaar blijven. Ze worden al ingezet in China, India en Tunesië.

Deze voorbeelden laten zien hoe de corona-controlemaatschappij op veel plaatsen in de wereld het permanente “nieuwe normaal” aan het worden is. Een wereld zonder lijfelijk contact, met uitgebreide digitale controles en strenge hygiënemaatregelen, bevroren in een semi-noodtoestand die de overheid in staat stelt op ieder gewenst moment tot de volgende lockdown over te gaan.

Zelfs in Nederland, dat land dat altijd zo trots is op de vrijheid die het heeft bevochten (vier eeuwen geleden!). De Nederlandse regering heeft haar streven naar permanente controle vastgelegd in een wetsvoorstel dat nu ter inzage bij de Tweede Kamer ligt.

De eerste versie van deze wet leidde tot een golf van kritiek – van prominente rechtsgeleerden als Wim Voermans en Jan Brouwer tot de Orde van Advocaten en de Raad van State aan toe.

De nieuwe versie blijft een poging tot een machtsgreep volgens Voermans:

Lees verder bij de bron: Vrijspreker.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

Je verzint het weer niet: geheime wapenzending van Nederlandse regering is in handen gevallen van een Libische militie

zorgverzekeraars doolhof 300x201

Verzekeraars pakken de macht willen ggz op de schop nemen