in , , , ,

Nieuwe patentaanvragen van Facebook die jouw locatiegegevens gebruiken om te voorspellen waar je naartoe gaat, ook wanneer je offline bent

Pexels / Pixabay

Facebook heeft verschillende patentaanvragen voor technologie ingediend bij de USPTO, die jouw locatiegegevens zou gebruiken om te voorspellen waar je naartoe gaat, en ook wanneer je offline bent, meldt BuzzFeed ’s Nicole Nguyen.

De reactie van Facebook toen we hen naar de toepassingen vroegen, was het antwoord: “we deponeren patenten op duizenden dingen die we nooit echt implementeren.”

“We zoeken vaak naar patenten voor technologie die we nooit implementeren, en patentaanvragen – zoals deze – moeten niet worden opgevat als een indicatie voor toekomstige plannen”, zei de woordvoerder van het bedrijf, Anthony Harrison.

Zoals BuzzFeed ’s Nguyen opmerkt, geven de patentaanvragen zelf aan dat Facebook in het algemeen geïnteresseerd is in het volgen en voorspellen van gebruikers en hun gewoonten.

Een aanvraag van 30 mei 2017, Facebook genaamd “Offline Trajectories” beschrijft een methode om te voorspellen waar je heen gaat op basis van je locatiegegevens. De technologie die wordt beschreven in het patent berekent een ‘overgangswaarschijnlijkheid die ten minste gedeeltelijk is gebaseerd op eerder geregistreerde locatiegegevens die zijn gekoppeld aan meerdere gebruikers die zich op de huidige locatie bevonden.’

Met andere woorden, de technologie kan ook de gegevens van andere mensen gebruiken zonder dat je het weet, net als dat van vreemden, om voorspellingen te doen.

Als het bedrijf zou kunnen voorspellen wanneer u op het punt staat in een offline gebied te zijn, kan Facebook-inhoud vooraf worden opgehaald, zodat de gebruiker toegang heeft tot inhoud in de periode dat er een gebrek aan connectiviteit is. “ – BuzzFeed

Een grafiek uit het “Offline Trajectories” -octrooi, die laat zien hoe de door Facebook ontwikkelde technologie de waarschijnlijkheid zou berekenen dat een gebruiker offline zal zijn op basis van geografische locatievoorspelling. Als er offline tijd is voorspeld, zou de app de inhoud van Nieuwsfeeds voorspellen. via BuzzFeed

Google Maps voor Android kwam in 2016 onder vuur te liggen voor een vergelijkbare functie genaamd Driving Mode, die de huidige locatie en de zoekgeschiedenis zou gebruiken om de bestemmingen van gebruikers te raden. Na publieke verontwaardiging heeft Google verduidelijkt dat de functie alleen voorspelt wanneer gebruikers naar huis gaan met voorgeprogrammeerde thuis- en werkbestemmingen – met andere locaties op basis van google-zoekopdrachten die als suggesties worden weergegeven.

Facebook vroeg ook om een ​​patent op ‘Locatievoorspelling met draadloze signalen op online sociale netwerken‘, waarmee informatie uit de sterkte van wifi-, mobiele, Bluetooth- en near-field-communicatie (NFC) -signalen kan worden opgespoord en gebruikt worden om de huidige richting van een gebruiker te schatten en de locatie, daarop anticiperen waar ze vervolgens naartoe gaan.

Deze “achtergrondsignaal” -informatie wordt gebruikt als een alternatief voor GPS, omdat het, zoals het octrooi beschrijft, “het voordeel kan bieden dat een geografische locatie van een gebruiker nauwkeuriger of nauwkeuriger kan worden bepaald”.

De technologie kan de categorie van uw huidige locatie (bijvoorbeeld bar of sportschool), de tijd van uw bezoek aan de locatie, de openingstijden van de entiteit en de populaire openingstijden van de entiteit leren. – BuzzFeed

Facebook kan bijvoorbeeld zien dat een gebruiker zich op ‘geografische locatie 302’ bevindt op basis van de onderstaande kaart en vervolgens voorspellen dat u vervolgens naar locaties 304, 306 en 308 reist op basis van plaatsen die u eerder hebt bezocht. “(misschien ben je na je bezoek aan Walgreens naar Starbucks geweest) of op het reisgedrag van andere gebruikers van dezelfde leeftijd als jij,” suggereert Nguyen.

In een andere Facebook-patentapplicatie met de titel ‘Locaties en bewegingen’ van gebruikers voorspellen op basis van historische locaties van gebruikers, via een online systeem kunnen locatiegegevens van meerdere mensen worden gebruikt om locatie- en bewegingstrends te analyseren om ‘locatieketens’ te modelleren. Verder worden de gegevens gebruikt voor een “verscheidenheid aan toepassingen”, waaronder “reclame voor gebruikers op basis van locaties en om inzicht te bieden in de bewegingen van gebruikers”, aldus de octrooiaanvraag.

Op dit moment zegt de app van Facebook dat het je huidige locatiegegevens verzamelt in een poging om “relevantere en persoonlijkere ervaringen te bieden” (dwz gerichte advertenties). Het bedrijf blijft locatiegebaseerde functies aanbieden, zoals Friends  in de  buurt en de Live Location-  service van Messenger. De patentaanvragen suggereren dat Facebook ook het gebruik van locatiegegevens onderzoekt om de bewegingen van gebruikers in de loop van de tijd te voorspellen en te gelde te maken. 

Facebook neemt al  informatie op die relevant is voor deze toepassingen , inclusief gegevens ‘over andere apparaten in de buurt of op hun netwerk’, ‘nabijgelegen wifi-toegangspunten, bakens en zendmasten’, ‘signaalsterkte’ en ‘online en offline’ acties “van externe gegevensproviders.

Locatiegegevens zijn waardevol. Het zou Facebook kunnen helpen om bedrijven te bewijzen dat het hen veel voetverkeer stuurt, of het zou het advertentietargetingmechanisme van Facebook kunnen verbeteren. Het kan op zijn minst het bedrijf een beter beeld geven van wie je echt bent, gebaseerd op het soort bedrijven dat je bezoekt.

Als je veel naar de sportschool gaat, ben je waarschijnlijk erg geïnteresseerd in gezondheid en fitness, wat betekent dat je eerder op advertenties klikt of lid wordt van groepen die te maken hebben met gezondheid en fitness. – BuzzFeed

Om te beperken welke informatie u aan Facebook en anderen geeft, kunt u deze stappen volgen via BuzzFeed :

• Als u de locatiegegevens die u op Facebook plaatst, wilt beperken, kunt u locatieservices voor de mobiele app uitschakelen (zo gaat dit in de app) – of, beter nog, verwijder de mobiele app van uw telefoon en gebruik Facebook in uw mobiele webbrowser. Onthoud je van het toevoegen van je locatie aan berichten of het inchecken bij bedrijven.

• Als je een iPhone hebt, ga je naar Instellingen> Privacy> Advertenties en schakel je het bijhouden van volgadvertenties in. Daar kunt u ook uw advertentie-ID opnieuw instellen, waarmee de gegevens worden gewist die aan uw advertentienummer zijn gekoppeld. U kunt zich ook afmelden voor op locatie gebaseerde advertenties door naar Instellingen> Privacy> Locatievoorzieningen te gaan en helemaal naar beneden te bladeren naar Systeemservices en locatiegebaseerde Apple-advertenties uit te schakelen.

• Als u een Android-apparaat hebt, gaat u naar Instellingen> Google> Advertenties> en schakelt u ‘Afmelden voor personalisatie van advertenties’ in. U kunt uw advertentie-ID ook daar opnieuw instellen. Alle Google-gebruikers kunnen advertentiepersonalisatie uitschakelen via de pagina Advertentie-instellingen.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Twee grote internationale onderzoeken: 7 miljoen volwassenen willen naar Nederland emigreren, kinderen dus niet meegerekend

Timmermans, genomineerd als nieuwe EU-baas: Europa verenigen met Afrika “kwestie van lotsbestemming”