in

Nieuwe studie: COVID-19 infectie geeft levenslange immuniteit

53e1dc454f50ac14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c73297dd4944a 640 covid 19

N

et als bij andere virus-infecties zorgt COVID-19 ervoor dat het lichaam antilichamen aanmaakt die een goede bescherming bieden. Na een tijdje dalen de niveaus echter vaak.

Maar uit een nieuwe studie is gebleken dat infectie leidt tot de activering van zogenaamde langlevende plasmacellen. Goed nieuws, zeggen wetenschappers.

Het feit dat het niveau van de antilichamen na enige tijd daalt, is een reden tot bezorgdheid geweest, omdat gevreesd werd dat de immuniteit na enige tijd zou verdwijnen.

Nu hebben wetenschappers van de Washington University School of Medicine in de VS en elders echter ontdekt dat zelfs een milde infectie met SARS-Cov-2 ertoe leidt dat het lichaam nog lange tijd antilichamen tegen het Coronavirus aanmaakt.

Marcus Buggert, universitair hoofddocent aan het Karolinska Institutet, ziet dit als goed nieuws, omdat het waarschijnlijk betekent dat iedereen die COVID-19 heeft gehad de volgende keer niet zo ziek zal worden.

Deze cellen bevinden zich in het beenmerg waar ze een laag gehalte aan antilichamen produceren. Dit zijn goede onderzoekers en wat zij hebben gedaan is dat zij beenmergmonsters van proefpersonen hebben geanalyseerd en hebben gezien dat deze cellen worden geactiveerd na een besmetting met een COVID.

Een zeer ingrijpend onderzoek dus, waar we hier in Zweden nauwelijks ethische goedkeuring voor zouden krijgen, zegt Marcus Buggert tegen het tijdschrift Ny Teknik.

Volgens Buggert kunnen deze cellen ….

Lees verder bij de bron: Frontnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ld

Dit is wat wij de komende winter kunnen verwachten

EU Dictatorship

Steeds een stapje verder: EU werkt aan Europese identificatie-app