in ,

Nieuwe studie toont zeeniveau 3600 jaar geleden in de westelijke Pacific 0.4 meter hoger was

TheDigitalArtist / Pixabay

Alarmisten zeggen dat de zeespiegel sneller stijgt dan ooit en tenzij we nu handelen om het over te nemen met behulp van de door de mens gecreëerde CO2-reductiemethode, zal binnenkort New York en zelfs Keulen in Duitsland in het water belanden. Althans dat is het alarmistische scenario waar de waarheidmedia ons graag over vertelt.

Een aantal studies en getijgegevens vertellen ons echter een heel ander verhaal.

De nieuwste studie met de titel: Holocene verandering op zeeniveau en de evolutie van een gemengd koraalrif en mangrove-systeem op Iriomote Island, zuidwesten van Japan , door Yamano et al. Vertelt ons dat de zeespiegel 5100 tot 3600 jaar geleden meer dan 1 meter hoger was dan ze zijn vandaag ze, of 0,4 meter wanneer gecorrigeerd voor tektoniek.

Het abstract van het papier volgt:

Blootgestelde fossiele microcollons en kernmonsters van een koraalrif en een mangrovebos aan de monding van de Yutsun-rivier, Iriomote Island, zuidwesten van Japan, onthullen de interne structuur en temporele veranderingen in de sedimentaire processen van een gemengd rif-mangrove-systeem. Bewijs van de kernmonsters en fossiele microcollures suggereert dat het zeeniveau zijn huidige positie bereikte vóór 5100 jaar BP, en een relatieve zeespiegel-highstand van 1,1-1,2 m boven het huidige zeeniveau deed zich voor van 5100 tot 3600 jaar BP.

Dit werd gevolgd door een geleidelijke daling van de relatieve zeespiegel. De tectonisch gecorrigeerde zeespiegelcurve geeft een stabiele zeespiegel aan na 5100 jaar BP., met een zeespiegel-highstand van maximaal 0,4 m tussen 5100 en 3600 jaar BP

Een nearshore rif gedomineerd door massieve Porites en arborescent Acroporaoorspronkelijk ontwikkeld op 6500-3900 jaar BP Rif ontwikkeling werd potentieel beëindigd door relatieve zeespiegelval en afzetting van sediment uit de Yutsun-rivier die de omgeving van de ruggengraat beïnvloedde. Een offshore koraalrif bereikte het huidige zeeniveau met 1000 jaar BP, waardoor een golfonderbreking ontstond die de basis legde voor mangrovebossen op het rif aan de rand van de zee na -1000 jaar BP.

De ontwikkeling van het rif was aanzienlijk vertraagd in vergelijking met andere koraalriffen in de regio met vergelijkbare medium-tot-high-energy omstandigheden, maar het zorgde voor een rustige omgeving in de achterreef, waardoor de ontwikkeling van mangroven mogelijk werd. Deze kenmerken demonstreren de chronologie en causale relatie tussen koraalrif- en mangroveontwikkeling onder invloed van Holocene zeespiegelverandering en rivierafvoer. “

De peer-reviewed studie is nog meer koud water op de verwarmde alarmerende claims van een snel toenemende zeespiegelstijging.

NOAA: getijdemeters meten slechts 1,7 – 1,8 mm

Getijmeters laten ook een veel langzamere stijging van het zeeniveau zien. Onlangs heeft de NOAA hier aangekondigd dat de getij-meetgegevens voor 2018 zijn aangepast en nu zegt dat de gemiddelde wereldwijde zeespiegelstijging slechts 1,7 tot 1,8 mm / jaar is, in tegenstelling tot satellietgegevens die een stijging van meer dan 3 mm per jaar laten zien.

Natuurlijk zijn de getijgegevens van meer cruciaal belang omdat ze de zeespiegelstijging meten aan de kust waar mensen daadwerkelijk wonen.

Volgens sunshinehours.net :

Dat is een magere 5,6 centimeter tegen 2100. 

De kaart met relatieve zeespiegeltrends biedt een overzicht van variaties in de tarieven van lokale zeespiegelverandering op lange termijn getijdenstations (gebaseerd op minimaal 30 jaar gegevens om rekening te houden met variaties op zeeniveau op de lange termijn en fouten te verminderen in het berekenen van trends op zeeniveau op basis van het maandgemiddelde zeeniveau).

De variaties in zeespiegelontwikkelingen die hier worden waargenomen, weerspiegelen voornamelijk verschillen in tarieven en bronnen van verticale landbewegingen.

Gebieden met weinig tot geen verandering in de relatieve zeespiegel zijn geïllustreerd in het groen, inclusief stations die overeenkomen met de gemiddelde wereldwijde zeespiegelstijging van 1,7 – 1,8 mm / jaar. Dit zijn stations die geen significante verticale landbeweging ervaren.

Lees verder bij de bron: notrickszone.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
1 jaar geleden

Dus:we hoeven geen duikpak te kopen!

Prof dr ir Helder van Geest
1 jaar geleden

Ik heb ook wat sommen gemaakt en ik kom aan een daling van het zeewater van 21,35 mm ter hoogte van Terschelling over 2550 jaar.
Kunnen we alsjeblieft met deze klimaatgekte opgezet door de cabal stoppen?
Het hele CO2 verhaal is een hoax en ik ga het niet nog een keer uitleggen want er is praktisch geen CO2 in de lucht (0.035 %) en als je wat planten wilt overhouden dan moet je dei CO2 niet uit de lucht halen anders gaan alle planten dood.
En al zou het geen hoax zijn dan is kans veel groter dat de cabal tegen die tijd al lang met een nucleaire oorlog de aarde compleet hebben vernietigd.

De zombificatie van Europese banken die niets goeds belooft

Oprichter van Greenpeace is ook om: opwarming door menselijke CO2 is complete hoax en bedrog