in ,

Nieuwe tijd: Mensen niet welkom om te solliciteren

Op zichzelf is het overnemen van simpele en saaie taken door robots geen slecht iets. Integendeel, een dergelijke ontwikkeling zou heel nuttig voor de mensheid kunnen zijn.

Desalniettemin zal dit op de korte termijn een geweldige negatieve invloed hebben op arbeiders en hun gezinnen en daarbij dus complete gemeenschappen.

Sinds robots onderdeel vormen van de beschikbare werkkrachten is dit één van de meest belangrijke economische trends geworden voor de komende tientallen jaren. We moeten nu met z’n allen op korte termijn bedenken hoe we om zullen gaan met wat een grootse aanpassing gaat worden voor honderden miljoenen, zo niet miljarden mensen.

Uit een bericht in de South Post:

Het constructiewerk voor de eerste fabriek in het Chinese Dongguan is begonnen. Hier zal uitsluitend gebruik gemaakt worden van robots, volgens het officiële nieuwsagentschap Xinhua News.

Om te beginnen zullen er 1.000 robots gebruikt gaan worden in de fabriek, gerund door de Shenzhen Evenwin Precission Technology Co. Met als doelstelling het huidige aantal werknemers te reduceren van 1.800 naar 200, aldus Chen Xinggi, de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Er bestaan verregaande plannen om nog veel meer over te laten nemen in veel fabrieken in de Pearl River Delta. Dit gebied van Zuid China staat bekend als de werkplaats van de wereld vanwege de enorme export producerende industriedie er actief is.

Sinds afgelopen september hebben een totaal van 505 fabrieken in Dongguan 4,2 miljard yuan geïnvesteerd in robots, met als doel om meer dan 30.000 arbeidskrachten te vervangen.

Tegen 2016 zullen 1500 van de in de stad gevestigde ondernemingen een begin hebben gemaakt met het vervangen van mensen door machines.

Lees verder via: Niburu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de toekomst van de Nederlandse huizenmarkt

ECB blaast zeepbellen: ‘historische’ stijging NL aandelenmarkt #goedbezig #mensen #idiots