in ,

Nieuwe voorwaarden per 1 augustus: Microsoft mag je data aanpassen en heeft daar intellectuele eigendom van

Op 1 augustus heeft Microsoft een nieuwe servicesovereenkomst in laten gaan Dat gebeurt wel vaker, maar deze keer is bijzonder opvallend. Als je een van de bekende Microsoft-services gebruikt (klik hier voor een volledige lijst), dan dan krijgt Microsoft het intellectuele eigendom van “uw inhoud” (=bestanden, foto’s, documenten, audio, digitale werken en ’s die jij uploadt, opslaat of deelt), vrij van royalties. Gebruikers verlenen Microsoft dus een wereldwijde en royaltyvrije intellectuele eigendomslicentie voor het gebruik van de inhoud die zij via diensten delen…

…De overeenkomst is zo opgesteld dat Microsoft een beperkte krijgt tot het intellectueel eigendom van gegevensgebruikers enkel en alleen om inhoud daarvan bijvoorbeeld zo aan te passen dat die beter toegankelijk en zichtbaar is voor die gebruikers, of om die gegevens door te kunnen zetten naar een ontvanger wanneer dit expliciet door de gebruiker verzocht wordt.

Wie dat wil vermijden gebruikt beter niet de diensten als Onedrive, Cortana, Microsoft mailprogrammas of Office 365. Of in ieder geval niet met belangrijke data. Deze staan op de lijst van “uw Inhoud”.

Gaat Microsoft verder dan andere diensten? Naar de letter van de overeenkomst wel als je het vergelijkt met Dropbox bijvoorbeeld. Google combineert de data van zo ongeveer alles wat je doet en gebruikt deze gegevens voor al hun activiteiten (zoals advertenties verkopen). Maar Google verkrijgt ook op basis van hun voorwaarden een wereldwijde licentie om dergelijke inhoud te gebruiken, te hosten, op te slaan, te reproduceren, aan te passen, afgeleide werken daarvan te maken.

Het verschil is dat er niet over royaltyvrij gebruik van alle data wordt gesproken. Dat klinkt toch net wat indringender, ook als het zo niet is bedoeld. Waarschijnlijk is Microsoft dus toch heel transparant met vermelden van wat er met je gegevens gedaan kan worden en wanneer.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Imamon


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gemeenten gaan gratis geld uitdelen: de huidige bijstandsregels falen

Gaat goed met die economie hoor: Winkels in eurozone zien verkopen dalen