in , ,

Nieuwjaars propaganda: (kunstmatige) stijging aantal hypotheekaanvragen

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) meldt (in opdracht van de ) dat er in 2014 een toename te zien was van het aantal hypotheekaanvragen. Volgens het HDN waren er in 2014 in totaal 28.938 aanvragen. Dat zou een stijging betekenen van 50% ten opzichte van 2013. In december 2014 werd een historisch hoog aantal aanvragen verwerkt.

Ook erkent het HDN dat de genoemde aantallen zuiver en alleen om hypotheekaanvragen gaat. en andere financiële instellingen hebben al fors de rem gezet op het verstrekken van hypotheken en zullen dat zeker blijven doen nu de historisch laag is. Natuurlijk gaat de rente weer een keer stijgen en dan zijn zowel de banken als de huizenkopers de klos omdat de hypotheekrente dan niet meer kan worden betaald, laat staan dat de hypotheken ooit worden afgelost. Maar een klein deel van de aangevraagde hypotheken wordt uiteindelijk goedgekeurd.

Lees verder via Nieuwjaars propaganda: (kunstmatige) stijging aantal hypotheekaanvragen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Je kon er op wachten #politiestaat, Politiemensen: meer slagkracht tegen terreur

Controlestaat: Kentekenregistratie 3.0; Opstelten overweegt chip in kentekenplaat