in ,

Nieuws van de Dag: VVD weert vluchtelingenopvang uit de chique wijk van Premier Rutte

rutte lacht

Waar VVD-minister Blok (Wonen) in heel Nederland naarstig op zoek is naar complexen om vluchtelingen op te vangen, blijft een prachtlocatie bij hem om de hoek voorlopig onbenut. In de chique Haagse wijk Benoordenhout, waar ook premier Rutte woont, heeft de lokale VVD de komst van asielzoekers geblokkeerd.

De liberalen voeren al maanden strijd in het college van burgemeester en wethouders van de hofstad om te voorkomen dat in de Julianakazerne vluchtelingen worden opgevangen. Vorige week meldde Blok dat de voormalige kazerne is aangeboden aan het COA, maar dat deze instantie die de huisvesting moet regelen ’nog niet heeft laten weten’ of ze op het aanbod in wil gaan.

Het complex stond niet op de lijst van rijksvastgoed dat Blok beschikbaar stelt voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen.

In het stadhuis van de hofstad klinkt een heel ander verhaal. Verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) stuurde de afgelopen maanden meerdere malen aan op huisvesting van vluchtelingen in de kazerne. Hij deed dit op eigen initiatief. Dat het niet doorging, kwam doordat de VVD zich verzette.

 

Lees verder bij de Bron: Nieuws van de Dag

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5742253934 d8f186007f ANPR e1445173730748

Donkere dagen offensief: ANPR-controlepilot van start in Haarlemmermeer

3b550f872224db33 640 software

Veel gemeenten klagen over kosten ICT-leverancier maar zitten compleet in de tang