Nieuws van de Dag: VVD weert vluchtelingenopvang uit de chique wijk van Premier Rutte

Waar VVD-minister Blok (Wonen) in heel Nederland naarstig op zoek is naar complexen om vluchtelingen op te vangen, blijft een prachtlocatie bij hem om de hoek voorlopig onbenut. In de chique Haagse wijk Benoordenhout, waar ook premier Rutte woont, heeft de lokale VVD de komst van asielzoekers geblokkeerd.

De liberalen voeren al maanden strijd in het college van burgemeester en wethouders van de hofstad om te voorkomen dat in de Julianakazerne vluchtelingen worden opgevangen. Vorige week meldde Blok dat de voormalige kazerne is aangeboden aan het COA, maar dat deze instantie die de huisvesting moet regelen ’nog niet heeft laten weten’ of ze op het aanbod in wil gaan.

Het complex stond niet op de lijst van rijksvastgoed dat Blok beschikbaar stelt voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen.

In het stadhuis van de hofstad klinkt een heel ander verhaal. Verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) stuurde de afgelopen maanden meerdere malen aan op huisvesting van vluchtelingen in de kazerne. Hij deed dit op eigen initiatief. Dat het niet doorging, kwam doordat de VVD zich verzette.

 

Lees verder bij de Bron: Nieuws van de Dag

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Henny Groote schreef:

  De COA zoekt alleen bij gemeentes die in het rood staan dat zijn bijna alle gemeentes in Noord, Oost en Zuid- Nederland . Waar zijn de meeste asielzoekers?
  En hoeveel in den Haag en Amsterdam? 3x raden. Met geld is alles te koop zelfs (stilgehouden)bereidwillige medewerking van het gemeentebestuur.

 2. Anton schreef:

  .
  Mark RATTE Benoordenhout

 3. Anita schreef:

  Dan ook niet in een sporthal waar verschillende scholen in sporten vlak naast een school

 4. Sam schreef:

  Riouwstraat – vlakbij Demmink. Is een groot huis.
  Gooi die ontuchtpleger er uit.
  16 personen gaan er makkelijk in

 5. Maurice schreef:

  .
  Stalpertstraat

 6. Anton schreef:

  Tijdens de oorlog liepen deze figuren ook al met orange shirts enornje dassen rond -en toonden de Hitlergroet

 7. Leon schreef:

  Deze figuur -is juridisch en [internationaal] Wettelijk gezien ‘een [oorlogs]- misdadiger. Hij verleende hand -en spandiensten “ten nadele van de eigen bevolking -aan een internationaal geleide criminele organisatie. Bedoelde hand en spandiensten zijn -of waren in strijd met het algemeen belang van de eigen bevolking. Deze criminelen ‘jammeren al 80 jaar over hun speciale behandelingen, –behandelingen die elk moment weer kunnen opstarten.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: