in , , ,

NL Kabinet groot fan van TTIP en miljarden arbitrages

14127345302 e8e379cfca TTIP1

Diepe, diepe zucht. Minister Ploumen, de Nederlandse minister van Buitenlandse Handel gooit het belastingbetalende, democratie-liefhebbende Nederlandse volk weer voor de aanstormende trein:

Het kabinet is niet tegen een geschillenmechanisme in het vrijhandelsverdrag waar de Europese Unie en de Verenigde Staten momenteel over onderhandelen. Met de Investor-State Dispute Settlement (ISDS) kunnen buitenlandse investeerders een regering buiten de nationale rechtbank om aanklagen. Ploumen is ”van mening dat internationale arbitrage toegevoegde waarde kan hebben” in het vrijhandelsverdrag, de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).

Met dit als kabinet, heb je geen afpersende multinationals, vijandige buurlanden of staatsgrepen meer nodig… De minister gooit de Nederlandse belastingbetalers en de Nederlandse inspraak over eigen wetgevingen gewoon zelf onder de trein.

Bij iedere wetswijziging kunnen multinationals miljarden claimen

Met dit soort arbitrage regels kunnen bedrijven namelijk voor potentieel misgelopen ingebeelde winsten overheden voor een arbitrage commissie trekken en die voor de denkbeeldige miljarden ‘winstderving’ verantwoordelijk stellen. Daarna mogen  belastingbetalers uiteraard weer die vele miljarden aan boetes gaan betalen aan de multinationals. En denk niet dat dit slechts denkbeeldig / doemdenken is, het gebeurt reeds regelmatig. En de minister roept het nu over ook ons af.

Begrijp dat de inwoners op geen enkele manier gebaat zijn bij de ISDS clausules. Die zit er puur en alleen voor het verdedigen van miljarden-winsten door multinationals tegen de inspraak van de bevolking. De ISDS regels zijn dus ontworpen tegen de belangen van de burgers. En minister Ploumen en Kabinet Rutte is fan, ze behartigen de belangen van de multinationals duidelijk beter dan de belangen van de burger.

De Nederlandse belastingbetaler loopt hierdoor het risico op miljarden claims

Met de dreiging van miljardenclaims voor de belastingbetalers van de grootste, hardste multinationals, is de democratie uiteraard overleden. Wetswijzigingen kunnen we niet veroorloven als het steeds weer miljarden kost. Daarmee is Ploumen aan het zorgen voor uitholling van de Nederlandse democratie, Lees verder via Lang Leve Europa!.

Photo by Mehr Demokratie e.V. cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ikea1

Het lijken de jaren 30 wel, duizenden mensen in de rij voor een baantje.

4053389568 eb194eefbd brood en spelen1

Geef het volk Brood en Spelen, dan duwt de politiek nog wat wetten en regels door