in

NL moet verder gesloopt: EU-commissie neemt Nederlandse havenbedrijven onder de loep

De Nederlandse havens zijn oppermachtig binnen Europa dat zal wel afgeremd moeten gaan worden:

BsHk-brIEAAz_9I

De Europese Commissie begint een diepgaand onderzoek naar mogelijke ongeoorloofde belastingvoordelen voor Nederlandse havenbedrijven. Brussel gaat kijken of de vrijstelling vennootschapsbelasting voor havenbedrijven wel in lijn is met Europese regels.

Dat meldt Europees Commissaris Mededinging, Joaquín Almunia, woensdag.

De commissie kijken of de afspraken het Rijk met de havens van Rotterdam, Amsterdam, Zeeland, Groningen en Moerdijk geen verkapte vorm van staatssteun zijn.

De Europese Commissie is bang dat de (buitenlandse) concurrentie wel eens zou kunnen worden benadeeld als bedrijven in handen de overheid, zoals havenbedrijven, belastingvrijstelling krijgen, denkt Brussel. ‘Eerlijke concurrentie is van cruciaal belang voor alle marktspelers,’ benadrukt Almunia.

Investeringen

Brussel kondigde woensdag tevens aan de belastingregelingen voor havens in België, Frankrijk en Duitsland onder de loep te nemen. De Europese Commissie beschouwt de havens Antwerpen, Le Havre en Hamburg als directe concurrenten van Rotterdam, zei de Spaanse eurocommissaris.

via Elsevier.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In Nederland krijg je wachtgeld: celstraf van tien jaar voor ex-burgemeester New Orleans

Studie: ook vogels lijden onder bijengif