in , ,

NL moet verloederen: Vrij spel voor wildplassers en afvaldumpers

Het schrapt vanaf volgend jaar de vergoeding voor boa's, de speciale ambtenaren die bekeuringen uitdelen voor afval dumpen en wildplassen. Gemeenten luiden de noodklok. Ze vrezen voor verloedering op straat.

Zonder de jaarlijkse vergoeding van 13,4 miljoen kunnen gemeenten de ambtenaren niet meer betalen, waarschuwt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dat betekent dat wildplassers, foutparkeerders en stoepfietsers vaker de dans zullen ontspringen.

In de vier grote steden maken raadsleden zich al zorgen over meer rommel op straat en een groter gevoel van onveiligheid bij bewoners. Ook oppositiepartijen en zijn bezorgd.

‘Gemeenten hebben boa's gewoon nodig. In Brabant helpen ze mee met de opsporing van hennepkwekerijen en gedumpte vaten. Dat is hartstikke belangrijk werk, maar waarvan moeten gemeenten dat straks betalen?' vraagt Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via Devensters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het nieuwe belastingplan: De kapper wordt fiks duurder. Lang haar weer trendy?

‘Thorium kan olie binnen vijf jaar overbodig maken’