in , , , ,

NL overheid geeft toe, doet zaken met Rothschild, BlackRock, JPMorgan Chase, Lazard, UBS en Goldman Sachs

De foutste grootheden, de grootste foutheden, uw volksvertegenwoordigers doen graag zaken met ze. Je ziet het niet vaak, ze geven het ook niet graag toe, maar zowaar wordt het vandaag een keer benoemd:

Voor advies bij het verkopen van staatsbelangen in banken en verzekeraars heeft het ministerie van Financiën vooral beroep gedaan op financiële instellingen die excessieve bonussen betalen. Die zitten ver boven de normen die Nederlandse banken aan bonussen nog mogen geven.

Vervolgens noemt het artikel welke van de grootste en meest foute internationale bankiers zaken doen met de Nederlandse overheid. Het is een bijzonder rijtje: , BlackRock, JPMorgan Chase, Lazard, UBS en Goldman Sachs.

Als de griezels niet over uw rug lopen bij het horen van deze namen, en het feit dat Nederland geregeld zaken met hen doen, dan heeft u het nieuws niet goed gevolgd. Deze banken zitten als een spin in het web van de macht en invloed op deze wereld.

The Network of Global Corporate Control

In Zwitserland is universitair onderzoek gedaan naar onderlinge afhankelijkheden tussen bedrijven. Bedrijf X is eigenaar van Bedrijf Y, etc, etc. Wat blijkt? Hoewel diverse bedrijven ogenschijnlijk concurreren, zijn ze allemaal eigenaar van elkaar. Wat overblijft na stevige reductie is een club van 1318 bedrijven die gezamenlijk 20% van alle wereldwijde omzet verdienen. Maar die 1318 zijn eigenaar van vele andere bedrijven. In totaal door hun eigendommen verdienen deze 1318 bedrijven nog eens 60% van de totale wereldomzet.

Na verdere reductie en traceren hebben de onderzoekers deze 1318 bedrijven verder gereduceerd tot 737 bedrijven die daadwerkelijk de touwtjes in handen hebben van 80% van de wereldomzet.

De onderzoekers zeggen zelf:

In contrast, we find that only 737 top holders accumulate 80% of the control over the value of all TNCs [trans-national corporations] (see also the list of the top 50 holders in Tbl. S1 of SI Appendix, Sec. 8.3).

Het wordt nog beter, in die 737 zitten een aantal top-organisaties die nog weer veruit meer in controle zijn dan de anderen van hun top-groep:

In particular, the top ranked actors hold a control ten times bigger than what could be expected based on their wealth.

Er is dus sprake van een super-elite club van bedrijven die de touwtjes flink in handen hebben:

When the team further untangled the web of ownership, it found much of it tracked back to a “super-entity” of 147 even more tightly knit companies — all of their ownership was held by other members of the super-entity — that controlled 40 per cent of the total wealth in the network.

147 organisaties die gezamenlijk 40% van alle wereldwijde omzet maken! Daarnaast beinvloeden die een top-club die gezamenlijk 80% van de wereldwijde omzet verdient. 80%! Wat blijkt, 75% van de top 147 elite organisaties waren… bankiers. Deze bankiers hebben dus meer omzet en hebben meer invloed dan vele landen bij elkaar. U ziet uiteraard waar dit artikel heen gaat….

Wat blijkt, Nederland doet gewillig zaken met deze wereldtop van financiële elite

De vandaag genoemde namen van de banken waar de Nederlandse overheid zaken mee doet, die zijn natuurlijk onderdeel van die 75% van de grootste 147. Die grootste bedrijven zijn namelijk de bankier-eigenaars van onder andere de Federal Reserve Bank en alle andere grote (centrale) banken. En het bleek dat ze ook nog eens intensief samenwerken middels hun netwerk waardoor ze uiteraard de wereld in de houdgreep hebben genomen.

Het is dus geheel geen toeval dat Nederland hiermee zaken doet, deze bedrijven regeren de wereld. Heel letterlijk. Deze bedrijven schrijven de wet voor. Dat Nederland ‘zaken’ met ze doet is dus logisch, ze kunnen niet anders, ze moeten. De overheid krijgt via deze organisaties te horen wat ze moeten doen, en dat wordt vervolgens gewoon netjes uitgevoerd. Goedschiks of (veelal eerder) kwaadschiks. Als u zich afvraagt waarom overheden bankiers steeds ‘redden’ met vele miljarden terwijl ze de bevolking leegzuigen… Nu weet u het, deze bankiers zeggen het, en deze bankiers hebben het voor het zeggen in deze wereld.

Als u zich afvraagt waarom we zeggen dat we de eurocrisis hebben opgelost, terwijl er meer werkelozen in de rij staan bij de voedselbank dan ooit te voeren… en we allemaal hogere schulden hebben dan sinds lange, lange tijd… Waarom bankiers ‘failliet’ gaan, door belastingbetalers worden ‘gered’, maar vervolgens diezelfde belastingbetalers hun huis uit zetten als die hun niet kunnen betalen door al die ontslagen en lastenverzwaringen…. Waarom we steeds weer doodgegooid worden met artikelen zoals deze… Dat moet dus gewoon zo zijn, de Nederlandse regering volgt gewoon hun opdracht. En deze banken rekenen ons belastingbetalers ook nog heftige kosten aan voor hun ‘advies’ uiteraard. Zo werkt de wereld tegenwoordig dus, helaas. Je denkt toch niet echt dat een halfzacht figuur als Rutte iets te zeggen heeft?

Deze groot-bankiers zijn de eigenaars van Nederland BV, zij hebben het voor het zeggen. En dan denkt u dat u enige inspraak heeft door ééns in de 4 jaar naar een stembus te gaan? Wat lief, dat soort naïviteit!

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Foto via 1crzqbn **away**


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Haassenbroek
5 jaren geleden

Het hele leven is feitelijk een lening en daarom ook een wereld van schuld. Wij leven heden in een wereld die bijna geen geld meer heeft. We leven in een maatschappij die zelf ook geld leent anders is er namelijk geen geld. Met dat geleende geld worden huizen en gebouwen neer gezet. Mensen kunnen dan een huis “kopen” tegen een lening. Die mensen die het geld lenen -sluiten vervolgens weer een lening af op een Auto die men economisch nodig heeft. Ze willen verder in het leven -dus ze beginnen aan kinderen. Dat kind gaat naar school van geleend geld en blijft meestal automatisch achter met schulden. Vervolgens komt er een extra lening om de leningen weer deels mee af te kunnen lossen. Eigenlijk is alles om ons heen nep en geleend. Al het geleende + winst moet je uiteindelijk achter laten. De banken dat zijn de topguns in de piramide van de NWO. Soms loopt het goed fout met geld – zoals met Leon Madoff. De Banken met hun geld -wat wij aan hun + rente [terug] betalen kunnen zo elke vijand economisch de kop afhakken -door de vijand van hun tegenstander te financieren. Een vicieuze cirkel van “schuld en oorlog..” Geld en bankiers gijzelen al eeuwen lang de mensheid. En wij slaven -zijn hun medewerkers. De mate van ongelijkheid die hieruit voort vloeit is inherent -hoe men dit in stand houdt.
Op de wereld lopen erg foute mensen rond [de rijken de zgn. Elite] -deze bezitten de ‘sleutels’ van een erg fout “verdeel & heers” systeem !! Oftewel -er is wel een continue stroom geld voor oorlog voeren -waar vooral veel diepe diepe ellende mee in stand wordt gehouden. In plaats van globaal alle mensen een menswaardig bestaan te geven -is er een Elitaire groep Rijken -welke al eeuwenlang in wisselende samenstellingen en via erven elkaar aan het vervangen zijn [en ook elkaar om de 4 jaar de stoelen toe schuiven]. Deze elitaire groep(en) proberen mensen nu zoveel mogelijk [digitaal] -in een minimalistisch keurslijf te rijgen en ook dom te houden -en vooral in een ganzenmars te laten bewegen !
(zo werkt het huidige Neoliberale kapitalisme ). Hoe loste men dit probleem vroeger op ?

Ben Wakker
Antwoord aan  Haassenbroek
3 jaren geleden

Aardig om nog te vermelden is dat banken het privilege van monetair geld uitgeven hebben afgedwongen van overheden. Dwz banken mogen geld printen (geld wat er dus niet was …) en dat gratis geprinte geld mogen zij uitlenen tegen rente. Gemakkelijker en oneerlijker manier om geld te verdienen is niet te verzinnen. Dit soort privileges waren bijna nooit helemaal vrijwillig. Maar banken zorgden er wel voor via allerlei constructies (zoals het ontketenen van oorlogen) dat overheden geld nodig hadden en wel aan dit soort afpersingen moesten meewerken. In vrijwel alle landen is Rothschild de staatsbank. Weinig landen geven nog zelf geld uit … En dat zijn typisch de landen waar de banken via de VS oorlogen in scene zetten.
Als er een ding belangrijk is in deze wereld dan is het dat de macht van de banken moet worden gebroken omdat het bankwezen niets minder is geweest als een kankergezwel in deze wereld. Niets en niemand ontziend. Volledig op zichzelf gericht. Zolang dat niet gebeurt zal de mensheid zich niet verder kunnen ontwikkelen.

Windenergie-sprookje van Henk Kamp is nachtmerrie voor belastingbetaler en consument

Opstelten geeft achterbakse praktijk toe: Beboete Lowlandsgangers wisten niets van strafblad