in , , , ,

NL overheid geeft toe, doet zaken met Rothschild, BlackRock, JPMorgan Chase, Lazard, UBS en Goldman Sachs

De foutste grootheden, de grootste foutheden, uw volksvertegenwoordigers doen graag zaken met ze. Je ziet het niet vaak, ze geven het ook niet graag toe, maar zowaar wordt het vandaag een keer benoemd:

Voor advies bij het verkopen van staatsbelangen in banken en verzekeraars heeft het ministerie van Financiën vooral beroep gedaan op financiële instellingen die excessieve bonussen betalen. Die zitten ver boven de normen die Nederlandse banken aan bonussen nog mogen geven.

Vervolgens noemt het artikel welke van de grootste en meest foute internationale bankiers zaken doen met de Nederlandse overheid. Het is een bijzonder rijtje: , BlackRock, JPMorgan Chase, Lazard, en Goldman Sachs.

Als de griezels niet over uw rug lopen bij het horen van deze namen, en het feit dat geregeld zaken met hen doen, dan heeft u het nieuws niet goed gevolgd. Deze banken zitten als een spin in het web van de macht en invloed op deze wereld.

The Network of Global Corporate Control

In is universitair onderzoek gedaan naar onderlinge afhankelijkheden tussen bedrijven. Bedrijf X is eigenaar van Bedrijf Y, etc, etc. Wat blijkt? Hoewel diverse bedrijven ogenschijnlijk concurreren, zijn ze allemaal eigenaar van elkaar. Wat overblijft na stevige reductie is een club van 1318 bedrijven die gezamenlijk 20% van alle wereldwijde omzet verdienen. Maar die 1318 zijn eigenaar van vele andere bedrijven. In totaal door hun eigendommen verdienen deze 1318 bedrijven nog eens 60% van de totale wereldomzet.

Na verdere reductie en traceren hebben de onderzoekers deze 1318 bedrijven verder gereduceerd tot 737 bedrijven die daadwerkelijk de touwtjes in handen hebben van 80% van de wereldomzet.

De onderzoekers zeggen zelf:

In contrast, we find that only 737 top holders accumulate 80% of the control over the value of all TNCs [trans-national corporations] (see also the list of the top 50 holders in Tbl. S1 of SI Appendix, Sec. 8.3).

Het wordt nog beter, in die 737 zitten een aantal top-organisaties die nog weer veruit meer in controle zijn dan de anderen van hun top-groep:

In particular, the top ranked actors hold a control ten times bigger than what could be expected based on their wealth.

Er is dus sprake van een super-elite club van bedrijven die de touwtjes flink in handen hebben:

When the team further untangled the web of ownership, it found much of it tracked back to a “super-entity” of 147 even more tightly knit companies — all of their ownership was held by other members of the super-entity — that controlled 40 per cent of the total wealth in the network.

147 organisaties die gezamenlijk 40% van alle wereldwijde omzet maken! Daarnaast beinvloeden die een top-club die gezamenlijk 80% van de wereldwijde omzet verdient. 80%! Wat blijkt, 75% van de top 147 elite organisaties waren… bankiers. Deze bankiers hebben dus meer omzet en hebben meer invloed dan vele landen bij elkaar. U ziet uiteraard waar dit artikel heen gaat….

Wat blijkt, Nederland doet gewillig zaken met deze wereldtop van financiële elite

De vandaag genoemde namen van de banken waar de Nederlandse overheid zaken mee doet, die zijn natuurlijk onderdeel van die 75% van de grootste 147. Die grootste bedrijven zijn namelijk de bankier-eigenaars van onder andere de Federal Reserve Bank en alle andere grote (centrale) banken. En het bleek dat ze ook nog eens intensief samenwerken middels hun netwerk waardoor ze uiteraard de wereld in de houdgreep hebben genomen.

Het is dus geheel geen toeval dat Nederland hiermee zaken doet, deze bedrijven regeren de wereld. Heel letterlijk. Deze bedrijven schrijven de wet voor. Dat Nederland ‘zaken’ met ze doet is dus logisch, ze kunnen niet anders, ze moeten. De overheid krijgt via deze organisaties te horen wat ze moeten doen, en dat wordt vervolgens gewoon netjes uitgevoerd. Goedschiks of (veelal eerder) kwaadschiks. Als u zich afvraagt waarom overheden bankiers steeds ‘redden’ met vele miljarden terwijl ze de bevolking leegzuigen… Nu weet u het, deze bankiers zeggen het, en deze bankiers hebben het voor het zeggen in deze wereld.

Als u zich afvraagt waarom we zeggen dat we de eurocrisis hebben opgelost, terwijl er meer werkelozen in de rij staan bij de voedselbank dan ooit te voeren… en we allemaal hogere schulden hebben dan sinds lange, lange tijd… Waarom bankiers ‘failliet’ gaan, door belastingbetalers worden ‘gered’, maar vervolgens diezelfde belastingbetalers hun huis uit zetten als die hun hypotheek niet kunnen betalen door al die ontslagen en lastenverzwaringen…. Waarom we steeds weer doodgegooid worden met artikelen zoals deze… Dat moet dus gewoon zo zijn, de Nederlandse regering volgt gewoon hun opdracht. En deze banken rekenen ons belastingbetalers ook nog heftige kosten aan voor hun ‘advies’ uiteraard. Zo werkt de wereld tegenwoordig dus, helaas. Je denkt toch niet echt dat een halfzacht figuur als iets te zeggen heeft?

Deze groot-bankiers zijn de eigenaars van Nederland BV, zij hebben het voor het zeggen. En dan denkt u dat u enige inspraak heeft door ééns in de 4 jaar naar een stembus te gaan? Wat lief, dat soort naïviteit!

Lees verder via Lang Leve Europa!.

Foto via 1crzqbn **away**


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Windenergie-sprookje van Henk Kamp is nachtmerrie voor belastingbetaler en consument

Opstelten geeft achterbakse praktijk toe: Beboete Lowlandsgangers wisten niets van strafblad