in , , , ,

No deal Brexit: blijven de Britten hongerig, ziek en zonder zich te kunnen verplaatsen achter?

Als de hele Brexit überhaupt doorgaat…

daniel_diaz_bardillo / Pixabay

Dat is toch wat een gelekt Brits rapport suggereert en impliceert. The Sunday Times kon op 17 augustus 2019 de hand leggen op geheime regeringsdocumenten. Het rapport heet ‘Yellowhammer’ en voorspelt de gevolgen van een no deal Brexit.

‘Britain faces shortages of fuel, food and medicine, a three-month meltdown at its ports, a hard border with Ireland and rising costs in social care in the event of a no-deal Brexit.’

De documenten zetten het land ondertussen in rep en roer. Want dit gaat op moment van schrijven all over de Britse pers!

Het kan nog erger worden…

…want het rapport geeft dan nog de ‘waarschijnlijkste’ gevolgen weer. En niet het worst-case scenario. Als dit geen wake-up call is voor de Britse politieke machten, dan weten we het ook niet meer. Misschien niet voor premier Johnson maar alvast wel voor ‘meer dan 100 parlementsleden.’

Ze dringen er bij hem op aan het voltalige parlement bij mekaar te roepen. In een noodzitting om alsnog over die Brexit te praten. In vakantieverlof officieel tot 3 september maar dat kan geen excuus zijn.

Operatie Chaos

Dat zou een betere naam zijn voor de desastreuze toestand waarin het grootste deel van het land in terecht gaat komen. Wat is namelijk het meest dringende probleem? Dat wel 85 procent van de vrachtwagens dat doorheen de Kanaaltunnel moet, niet voorbereid is op de Franse douane.

Dat het wel drie maanden kan duren vooraleer de doorstroom van goederen weer op normaal peil ligt. En deze schattingen en verwachtingen komt van de Britse regering zelf dus. 31 Oktober 2019 is niet veraf meer. Vandaar de dringende oproep per brief vanwege het honderdtal parlementsleden.

Wie zijn ze?

Tegenstanders van de Brexit, die er gelukkig toch wel zijn. Ze willen de uitstap uit de tegenhouden. Het mag duidelijk zijn, o.i., dat een en ander helemaal niet goed doordacht werd tot op augustus 2019. Nochtans heeft de Britse politieke macht ampel tijd gehad.

‘”Ons land staat op de rand van een economische crisis, terwijl we afstevenen op een brexit zonder akkoord”, schrijven ze. ‘“We staan voor een nationale crisis en het parlement moet onmiddellijk bijeengeroepen worden.”

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bertje
1 jaar geleden

Chantage. Schandalig
Waarom trouwe partner zo vernederen

Ik ben steeds meer voor de Brexit
Deze dreigementen staan mij wel zo tegen

Stop de bomenkap en de uitrol van het 5G-netwerk, dat DNA-schade veroorzaakt

Zweden: lichtend voorbeeld voor integratie van migranten is gearresteerd op verdenking van terrorisme