in , , , , ,

Nog erger dan we dachten: Gelekt document onthult hoe de EU het internet wil gaan slopen

In onderstaande video bespreekt schrijver en journalist Glyn Moody zijn recente artikel voor TechDirt, waarin hij onthult hoe de EU het hele internet wil gaan reguleren en websites wil gaan dwingen om bepaald materiaal te verwijderen.

Er wordt binnen de EU druk gewerkt aan allerlei maatregelen die volgens critici censuur in de hand werken, zoals bijvoorbeeld de omstreden uploadfilters.

Daarnaast blijkt uit een gelekt document, waar het Duitse magazine Netzpolitik de hand op heeft weten te leggen, dat de EU nog een stap verder wil gaan.

Een nieuwe zogeheten EU Digital Services Act moet de regels voor onder meer online platforms zoals social media en zoekmachines aanscherpen.

Maar er is nog hoop. In het verleden hebben mensen diverse keren succesvol geprotesteerd tegen wetsvoorstellen die erop gericht waren om het internet te slopen.

Bekijk het filmpje hieronder:

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De basis principes van de EU zijn 100 % fout
1 jaar geleden

Uit alles blijkt dat de EU er niet is voor de burgers. De EU behartigt de belangen van de gevestigde orde. Burgers met eigen ideeën en inspraak en ventileren van meningen op internet zijn daar alleen maar een grote stoorzender. Burgers moeten eenvoudig slaven zijn, hard werken (zodat ze geen tijd hebben om na te denken en te lezen) en flink belasting betalen. Met een gemeenschappelijke euro ziet men prima kans de bedrijven en de banken te spekken op kosten van de burgers. Af en toe moeten burgers soldaat spelen en hun leven geven als dat de elite zo uitkomt (gaat altijd om geld en macht) en vooral niet nadenken en niet zeuren. En de elite zal de spelregels wel bepalen zoals het hun uitkomt.
Dat is de EU mensen … Welkom in de 21ste eeuw.

Een ‘Grand Solar Minimum’ op komst: onstabiele weerpatronen en flinke temperatuurschommelingen

Voor het eerst in twee decennia ligt er in juli een dikke pak sneeuw op de bergpassen van de Himalaya