in , , ,

Nog meer geld naar vluchtelingen gedoetje: Europees Commissie lanceert Solidariteitskorps voor jongeren

Jongeren kunnen zich vanaf woensdag inschrijven voor het zogeheten Europese Solidariteitskorps.

Het idee is dat ze in een ander land ervaring opdoen in bijvoorbeeld het onderwijs, de gezondheidszorg of bij een voedselbank. Ook helpen bij de integratie van vluchtelingen of het beschermen van de natuur behoren tot de mogelijkheden.

Het korps biedt vrijwilligers en stagiairs tussen de achttien en dertig jaar de gelegenheid iets voor de maatschappij te betekenen. De in twee tot twaalf maanden geleerde vaardigheden kunnen een opstapje zijn bij het vinden van een baan.

De kosten van verblijf en levensonderhoud worden gedekt, in het geval van een stage komt er een kleine vergoeding bij.

De Europees Commissie lanceerde het Solidariteitskorps woensdag in Brussel, maar ook in veertien andere Europese hoofdsteden wordt er aandacht aan besteed.

Voorzitter Jean-Claude Juncker kondigde het korps in september aan als onderdeel van de strijd tegen de jeugdwerkloosheid. Het is de bedoeling dat er in 2020 100.000 jongeren hebben deelgenomen. Ook jongeren uit niet-EU-landen als Noorwegen en Turkije kunnen zich aanmelden.

Brussel presenteerde woensdag ook ErasmusPro, een nieuw onderdeel van het studentenuitwisselingsprogramma Erasmus+ van de EU. Dat biedt de komende jaren 50.000 jongeren de mogelijkheid de kneepjes van een ambacht onder de knie te krijgen in een ander EU-land, bijvoorbeeld via stages en leercontracten.

Dat gebeurt nu ook al, maar de gemiddelde duur is maar een maand. Met ErasmusPro kan dat zes tot twaalf maanden worden. Het programma zou inclusief taalcursussen en begeleiding 400 miljoen euro kosten.

Lees verder via de Bron: Europa Nu

Photo by pvdaptb cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vismigratierivier, in Nederland kan het. Hup Holland Hup!

Eén maand Pizzagate, door elite onderdrukt Pedoschandaal of Fake News?