in ,

Noordpool ijskappen dikker dan ooit tevoren

De heeft zijn gegevens van satellietmetingen bijgewerkt waaruit blijkt dat de poolkappen van de niet significant zijn teruggetrokken sinds 1979 toen de metingen begonnen.

Inderdaad,  de dikte van het noordpool ijs bleef zelfs boven het 35-jarig gemiddelde. Uit de gegevens blijkt dat de ijskappen min of meer op het zelfde niveau bleven tot 2005, toen ze iets terug trokken voor een paar jaar.

De metingen in 1979 vertegenwoordigden het sluitstuk van een cool periode van 30 jaar, dat betekent dat een hoger ijs werd genomen als nul meting. Alles is sindsdien vergeleken met die cijfers. Uit de cijfers blijkt dat in 2012 het zee ijs bijna 10% daalde ten opzichte van de metingen in 1979. Dit werd gebruikt door voorstanders van  klimaat opwarming  en voorspelden voor de toekomst rampzalige cijfers. Die alarmisten gingen voorbij aan het feit dat het totale poolijs zich  alleen had teruggetrokken voor een bescheiden gedeelte die absoluut niet in de buurt  kwam van 10%.

Al Gore gebruikte de 10% gegevens en waarschuwde zelfs dat de arctische ijskap in 2014 volledig verdwenen zou kunnen zijn. In werkelijkheid echter kwam het ijs in 2012 al snel terug en overtrof zelfs de metingen van 1979.  De dikte van het ijs bereikte een nieuw record en is sinds die tijd boven de vorige basislijn gebleven. Volgens de laatste gegevens van de NASA is het nu 5% boven het gemiddelde. Dit wil niet zeggen dat het ijs zich niet opnieuw zal terugtrekken op een bepaald punt. Het wordt algemeen aangenomen dat de temperatuur van de aarde nog steeds langzaam stijgt omdat de zogenaamde eindigde in het midden van de jaren 1800. De stijging is waarschijnlijk te wijten aan een combinatie van natuurlijke en, in veel mindere mate, menselijke invloed.

Lees verder via: Gewoon-Nieuws.nl

Photo by Podknox


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goh: Smartphone-verbod op school leidt tot betere prestaties

Hier niet anders vrees ik: Megazwendel bij goede doelen tegen kanker: geld ging op aan auto’s, luxe reisjes en datingsites