in

NOS: Slechts 3 of 4 kinderen in Moria

Er zijn niet genoeg alleenstaande minderjarige asielzoekers in migrantenkamp Moria die voldoen aan de eisen om door Nederland opgehaald te worden, zoals gisteren is bepaald door het kabinet.

Dat stelt onder meer kinderrechtenorganisatie Defence for Children en Europarlementariër Kati Piri (PvdA) op basis van een inventarisatie.

Om in aanmerking te komen voor opvang in Nederland moet een kind onder de 14 jaar zijn en moet hij of zij minimaal 75 procent kans hebben op asiel. Nederland hanteert bij het ophalen namelijk de voorwaarden van het EU-herplaatsingsbesluit uit 2015.

Zo komt een asielzoeker uit bijvoorbeeld Afghanistan niet in aanmerking om opgehaald te worden, omdat gemiddeld maar de helft van de Afghanen in Nederland mag blijven.

Van alle 4511 alleenstaande minderjarige asielzoekers in Griekenland komen er onder de voorwaarden naar schatting 38 in aanmerking om naar Nederland gehaald te worden.

De minderjarigen in Moria zijn dus te oud of komen niet aanmerking, omdat ze onvoldoende kans hebben om in Nederland te mogen blijven.

“Je kunt concluderen dat de kinderen die we willen opvangen helemaal niet bestaan”, zegt Martin Vegter, jurist bij Defence for Children. Hij schat dat er in Moria op papier slechts drie kinderen in aanmerking komen om door Nederland opgehaald te worden.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
5 maanden geleden

Dat is geen nieuws. De bevolking weet dat al jaren.

Waarom mogen mensen het goede coronanieuws niet weten? 

Burgers controleren coronateststraten: ‘Valt reuze mee met de drukte’