in ,

Nou ja zeg: Bayer gaat krachtig optreden tegen klachten over onkruidverdelger Roundup

Het Duitse chemieconcern gaat vanwege de economische risico's van de coronacrisis krachtiger optreden tegen het groeiende aantal klachten in de Verenigde Staten in verband met de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup.

Dat meldde de onderneming in zijn handelsupdate over het eerste kwartaal.

Het concern blijft erbij dat , het hoofdbestanddeel van Roundup, veilig is en Bayer verzet zich tegen veroordelingen tot het betalen van een schadevergoeding.

Het aantal klachten steeg in het eerste kwartaal tot 52.500, van 48.600 gemeld in februari.

In de tussentijd is Bayer aan het onderhandelen over een schikking. Die gesprekken lopen vanwege de pandemie “aanzienlijk” trager , aldus de chemiegigant.

“Wij gaan alleen een schikking overwegen als het financieel gezien redelijk is”, stelde topman Werner Baumann van Bayer. Hij vindt het ook belangrijk dat een mogelijke deal goed uiteenzet hoe toekomstige klachten snel afgehandeld kunnen worden.

Deze voorwaarden gelden volgens de topman meer dan ooit, nu acute problemen met betalingen en een economische neergang op de loer …..

Lees verder bij de bron: DeBeurs.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Demonstratie tegen coronamaatregelen op het Plein in Den Haag: ‘Stop de lockdown’

Teken de petitie en laat u uw rechten niet afnemen! Stop de noodwet om de noodverordeningen voor Corona te legaliseren