in , ,

NPO wil af van afhankelijkheid reclamegeld door compensatie met belastinggeld

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil de financiële afhankelijkheid van reclamegeld stapsgewijs afbouwen. NPO-voorzitter Shula Rijxman zei dit in haar nieuwjaarstoespraak.

„Laten we eerst eens kijken of er compensatie kan komen voor reclamevrije kinderprogrammering en ga na of dit vervolgens ook op onze onlineplatformen kan worden doorgevoerd”, aldus Rijxman.

„Als dit werkt en dit ook vanuit blijvend kan worden gecompenseerd, kunnen we doorpakken.”

De NPO heeft last van dalende reclame-inkomsten. Op dit moment wordt volgens Rijxman een vijfde van het NPO-budget hieruit betaald

„Willen we een publieke omroep zonder reclame, dan kost dat ongeveer per persoon 80 cent extra per maand”, zei ze. (Die 80 cent wordt bij dit soort instellingen al snel 80 )

Lees verder bij de bron: RD.nl

Het is geen rocket science waarom die inkomsten uit reclamegeld teruglopen, de mensen kijken minder en als ze voor de buis zitten zijn de commerciële zenders het meest voor de hand liggende waarnaar geschakeld wordt. Kortom beginnen met betere programma’s te maken met het huidige budget, daarna pas je financiën gaan aanpassen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belastinggeld aan het werk, beelden Tweede Kamervoorzitter Arib is klaar met telefoons: “de derde keer is inleveren”

Aantal burgers dat niet meer gelooft in politieaangifte doen heeft dieptepunt bereikt