in

Nu kun je eens per jaar gratis je BKR-gegevens opvragen

De nieuwe privacywet is ingegaan en consumenten hebben volgens deze recht op kosteloze inzage van hun gegevens. Oók bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel.

Iedereen die een lening heeft van meer dan 250 staat geregistreerd bij het BKR. aan een creditcard, een persoonlijke lening of een telefoon op afbetaling. Wie een betalingsachterstand heeft van meer dan drie maanden krijgt een negatieve registratie.

Veel mensen weten niet dat ze geregistreerd staan bij het en één keer per jaar mag je die gratis inzien. Wie zijn gegevens wil inzien, kan op de site van BKR een formulier downloaden en dat invullen en opsturen naar BKR. Binnen 28 dagen krijgt de aanvrager dan per post een overzicht van zijn registraties.

Eens per jaar kan dit kosteloos. Wie dit vaker wil doen of zijn gegevens online wil bekijken, moet tussen de 4,95 euro en 12,50 euro betalen.

Alles bij de bron; RTLZ

Lees ook eens verder bij de bron: Nu kun je eens per jaar gratis je BKR-gegevens opvragen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU-wet verplicht providers tot internet censuur

Nederland akkoord met EU Link Belasting (Link Tax) en EU Upload Filter wetgeving