in ,

Nu leggen ook Duitse wetenschappers een link tussen AstraZeneca-vaccin en trombose

6050bc6885f54020267f4a96

Duitse wetenschappers hebben ontdekt dat toediening van het AstraZeneca-vaccin mogelijk antilichamen kan produceren die op hun beurt de vorming van bloedstolsels in “zeldzame” gevallen kunnen stimuleren, aangezien de WHO een dergelijk “oorzakelijk” verband niet ziet.

Een onderzoeksteam van het Duitse Greifswald University Hospital heeft een mechanisme ontdekt dat zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van sinus- of cerebrale veneuze trombose bij patiënten die de AstraZeneca-prik kregen.

Het team ontving zes bloedmonsters van mensen die aan trombose leden na het nemen van de prik. De monsters werden geleverd door het Paul Ehrlich Instituut – de instantie die verantwoordelijk is voor de goedkeuring en monitoring van alle vaccins in Duitsland.

Na de analyse ontdekten de Greifswald-onderzoekers dat een immuunrespons op het vaccin de vorming van antilichamen kan inhouden die normaal alleen worden gevormd wanneer een organisme een wond moet genezen door middel van bloedstolling, meldde de Duitse omroep NDR.

Deze antilichamen ‘activeren’ vervolgens de bloedplaatjes en kunnen de vorming van bloedstolsels stimuleren, vooral in de veneuze sinussen van de hersenen.

De conclusies van het team, die nog niet in een wetenschappelijk tijdschrift moeten worden gepubliceerd, werden vervolgens gedeeld door de Duitse Onderzoeksvereniging voor Trombose en Hemostase (GTH), die een nieuwe richtlijn uitvaardigde voor patiënten die het vaccin kregen.

De verklaring van de vereniging zei dat het Greifswald-team een “belangrijk pathomechanisme” vond, maar merkte nog steeds op dat een dergelijke complicatie “specifiek en zeer zeldzaam” is. Het zei ook dat de ontdekking niet uitsluit dat trombose bij patiënten die de AstraZeneca-prik namen, werd veroorzaakt door “andere oorzaken”.

De GTH zei ook dat het ten minste 13 gevallen van sinus- of cerebrale veneuze trombose registreerde bij degenen die waren gevaccineerd met de AstraZeneca-prik in Duitsland, waaronder 12 vrouwen en een man tussen de 20 en 63 jaar. Alle patiënten hadden vergelijkbare symptomen die waarschijnlijk werden veroorzaakt door een “immunologische gebeurtenis” , voegde hij eraan toe.

Het Greifswald-team stelde ondertussen ook een gerichte behandeling voor voor mensen die na de vaccinatie aan trombose leden. Toch kan het alleen worden aangebracht nadat de bloedstolsels zijn opgetreden en kan het niet als preventie worden gebruikt.

In het licht van de laatste ontwikkelingen heeft de GTH een nieuwe aanbeveling gedaan om al diegenen die meer dan drie dagen na de vaccinatie aan voortdurende hoofdpijn, duizeligheid of verminderd gezichtsvermogen lijden, aan te moedigen een speciale screening te ondergaan om het risico op het ontwikkelen van trombose te verminderen en tijdig medische hulp te krijgen.

Het nieuws kwam toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) haar eigen verklaring aflegde over de veiligheid van het AstraZeneca-vaccin en zei dat de prik nog steeds “een positief baten-risicoprofiel” heeft. Het Global Advisory Committee on Vaccine Safety van de VN-gezondheidswaakhond beoordeelde de gegevens uit Europa, het VK en India, evenals zijn eigen wereldwijde database, en zei dat het geen “algemene toename van stollingsomstandigheden” had gevonden die verband hielden met het vaccin.

De WHO zei ook dat het niet “zeker” is dat “zeer zeldzame en unieke trombo-embolische voorvallen” zoals cerebrale veneuze sinustrombose “zijn veroorzaakt door vaccinatie.”

“Een oorzakelijk verband tussen deze zeldzame gebeurtenissen is op dit moment niet vastgesteld” , zei hij.

Duitse wetenschappers zijn niet de eersten die wijzen op een verband tussen het AstraZeneca-vaccin en trombose. Eerder werden vergelijkbare conclusies gepresenteerd door Noorse specialisten. Toch achtte het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) de prik donderdag opnieuw veilig en effectief, na een evaluatie van een week.

De beslissing bracht enkele Europese landen die eerder het gebruik van het vaccin stopzetten vanwege bezorgdheid over de gezondheidsrisico’s ertoe om de toediening ervan te hervatten. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei vrijdag ook dat ze “zeker” zou worden ingeënt met de AstraZeneca-prik.

De kanselier sprak zich uit voor het gebruik van het Russische Spoetnik V-vaccin in geval van goedkeuring door de EU. Als Brussel na goedkeuring geen bestellingen plaatst voor de Russische prik, zou Berlijn dat heel goed op eigen kracht kunnen doen, voegde ze eraan toe.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Diversity Classroom School Lesson  - ooceey / Pixabay

Door de Nationale Postcode Loterij gesponsorde genderactivisten en de GGD indoctrineren basisschoolkids: ‘Je wordt niet als jongetje geboren, maar krijgt gender aangewezen!’

covid 1984 spiro 1024x574 1

Coronacijfers Zuid-Afrika spectaculair gedaald zónder lockdown & vaccin’s mét enorm gevaarlijke variant