in , ,

Nu ook in Nederland: Afghaanse asielzoeker verkracht zwakbegaafd meisje, rechter straft licht zodat hij kan blijven

De rechtbank in heeft een 38-jarige Afghaanse asielzoeker die in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 verkrachtte, veroordeeld tot een mildere straf om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning kwijtraakt.

Dit meldt de Telegraaf.

De rechter vond dat het kwijtraken van de verblijfsvergunning geen consequentie mocht zijn voor de 38-jarige Afghaanse asielzoeker Zaman S.

Hij verkrachtte het 18-jarige, minderbegaafde meisje in de winkel waar hij werkte.

Zaman S. kwam in aanmerking voor twee jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van de 18-jarige vrouw. In de winkel waar hij werkte, kwam zij in 2016 als klant binnen. Ze wilde graag een tas kopen.

“Het was heel druk”, vertelt ze aan De Telegraaf. Er werd haar gevraagd om te wachten. Toen alle klanten weg waren, vroeg hij of ze mee wou lopen. In een mini-magazijn vond de verkrachting plaats. “Hij heeft me erin geluisd. Ik kon geen kant meer op.”

Zaman werd enkele dagen later opgepakt. Eerst zei hij niets, later zei hij echter dat de seks vrijwillig was. Na ruim twee jaar volgde uiteindelijk de rechtszaak.

Aan de rechter liet Zaman weten dat het allemaal vrijwillig gebeurde. “Mogelijk waren er communicatieproblemen, maar tegengas heeft ze niet gegeven”, zei de raadsman van de Afghaan. Voor de vrouw was het een kwelling om de man weer te zien. “Ik walg van hem.”

De eis van de officier van justitie was 24 maanden gevangenisstraf, er werden 20 maanden cel opgelegd. In het vonnis staat echter te lezen: “De rechtbank ziet een gevangenisstraf van twee jaar dan ook eerder als de ondergrens voor een vaginale of orale verkrachting.”

Maar in het vonnis is ook de motivering van de rechtbank te lezen. “Gelet op deze omstandigheden overweegt de rechtbank dat het niet de bedoeling is dat aan verdachte een zodanige straf wordt opgelegd dat deze verregaande vreemdelingerechtelijke consequenties heeft.”

Lees ook eens verder bij de bron: ThePostOnline & RTLnieuws

Een van de drie vrouwelijke rechters die zorgde dat die verkrachtende Afghaan in Nederland mag blijven was een asielactivist. Op verkrachting staat gewoon 36 maanden.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
uitgeslapen
2 jaren geleden

Het liefste zal deze rechter zien, dat we de islam hier verder tolereren, zodat het meisje met de verkrachter moet trouwen, om zelf geen celstraf te krijgen, zoals nu het al het geval is in Afghanistan.

Farmaceuten verschuiven winsten massaal naar belastingparadijzen

’Smeerlap Rutte doet bijnaam eer aan’ voor Pinokkio wacht een mooi baantje in Brussel