in , ,

Nu ook op de MSM TV: Politieke Euro was bij voorbaat mislukt

4307701690 5aaae5b103 broken euro

Climategate krijgt weer eens spectaculair gelijk
Vandaag werd de eerste Radar Extra over de euro uitgezonden

. Het zal voor velen een grote schok geweest zijn. Maar niet voor de climategate lezers, want werkelijk alle spectaculaire inside information in de uitzending over het onderwerp is al hier te lezen geweest. En nog veel meer! Er volgt dan ook nog een tweede uitzending, volgende maandag.
Ik ga in dit blog opsommen welke climategate.nl claims er allemaal bevestigd werden, maar eerst ga ik de huidige situatie even heel erg duidelijk schetsen, voordat de (nieuwe) lezers door de bomen het bos niet meer zien.

Helemaal NIEMAND ontkent dat de huidige euro-muntunie ten dode opgeschreven is!
Dat leest u goed. Helemaal niemand beweert dat we door kunnen gaan zoals we nu doen.

Het luidruchtigst zijn de eurosceptici die erop wijzen dat een gemeenschappelijke munt de zuidelijke economieën vernietigt en de noordelijke ernstig verzwakt. Dat vindt u zeer grondig uitgelegd in dit uiterst belangrijke blog met een uitbreiding in dit verhaal over de Zwitsexit. De eenheidsmunt moet dus opgeheven worden en vervangen worden door een alternatief, waarbij de Matheo Solution de enige is die de problemen echt oplost. En daarnaast (helaas!) ook het gezichtsverlies van de Brusselse politici verregaand beperkt.

Wat minder luidruchtig is de Brusselse euro elite, die best weet dat de euro zonder optimal currency area nooit kan werken, maar daaruit de conclusie trekt dat er maar één weg is en dat is die naar een federaal Europa. Dus één staat, geregeerd vanuit Brussel, waarbinnen een constante stroom van honderden miljarden van het noorden naar het zuiden gaat.
Daarvan zijn ze niet zomaar overtuigd: de invoering van de euro was puur bedoeld om deze ontwikkeling af te dwingen. De huidige crisis is doelbewust veroorzaakt met dit doel, en wordt ook als zodanig uitgebuit.
Dan is Europa nog steeds geen optimal currency area, nog verre daarvan, en vandaar ook die voortdurende noord-zuid transfers, maar de politici kunnen dan in ieder geval doen alsof dat wel zo is. Met op de achtergrond Frankrijk (zoals bij alles in de EU), die dit mechanisme als de ijzeren tang ziet om Duitsland onder de duim te houden zonder zelf ook de handen uit de mouwen te hoeven steken.
Hierover is Brussel natuurlijk niet zo duidelijk, maar zo gauw er iets van kritiek op de euro of de EU komt ratelen alle Brusselse zakkenvullers hun mantra’s op, waarbij de Heilige Zegeningen van méér Europa worden gepredikt, tegenover de te verwachten rampspoed en ellende bij minder Europa.

Federaal Europa: Brussels droom, maar een nachtmerrie voor de bevolking
Maar die droom van een federaal Europa is een Brussels hersenspinsel aan het worden. De bevolking wordt overduidelijk met de dag minder Eurominded, zowel in het noorden (wij zij gekke Henkie niet!) als in het zuiden (we laten ons de wet niet voorschrijven door die rijke noorderlingen!). Om over Engeland nog maar te zwijgen.
Het overdragen van nog meer soevereiniteit naar Brussel zal in alle landen leiden tot een uitbarsting van anti-Europees sentiment, die de bekende tegendraadse partijen zeer in de kaart zal spelen. Zelfs de door veel politici zoals Rutte (thuis!)  gepretendeerde “stap op de plaats” zal deze ontwikkeling hoogstens iets vertragen.

Dat Brussel deze sentimenten nog steeds afdoet als dommigheid van het volk (letterlijk!) die met wat voorlichting onschadelijk gemaakt kan worden, doet het ergste vrezen voor de realiteitszin van deze kliek regenten. Als lemmingen stormen ze verder en blijven ze steeds dwazere maatregelen nemen die inderdaad richting een Europese staat gaan, en die alle harde afspraken die er bij de oprichting van de EU en de invoering van de euro gemaakt zijn met de voeten treden. Zoals de keiharde bail-out van Griekenland en de recente QE die neerkomt op het “platspuiten” van de economie en volgens het verdrag gewoon verboden is. Alles om de illusie van een economisch levensvatbaar Europa met een euro-muntunie in stand te houden.

Je euro-politiek leidt tot een drama, Mark!
Je hoeft geen helderziende te zijn om te kunnen voorspellen dat dit vreselijk mis zal gaan.
De weg richting federaal Europa is volstrekt onhaalbaar door het sentiment van de bevolking en de veel te sterk uiteenlopende economieën en culturen.

Op de huidige basis verder gaan kan ook niet, dan ontploft de euro, eerder vroeger dan later. Door een Italexit, een Grexit, een Brexit of door een volksoproer in de Franse buitenwijken. Of – het waarschijnlijkst – door een combinatie van deze.

Alle inspanningen zouden dus op een terugtrekkende beweging gericht moeten zijn, precies zoals de bevolking wil. Maar die wordt nog steeds door alle Brusselse politici maar ook door de Nederlandse politieke elite volstrekt uitgesloten.
Waarbij de Nederlandse politici het bestaan om zowel die terugtrekkende beweging naar de Matheo Solution uit te sluiten, als te beweren dat er geen extra soevereiniteit meer naar Brussel zal worden overgeheveld.  Kortom: dat we niets aan de situatie veranderen. Terwijl er één ding onomstotelijk vaststaat: dat dat niet eens een optie is…

In Nederland weten we niet beter dan dat we vrij en welvarend zijn, en dat dat vanzelfsprekend is, een geboorterecht. Wie ooit andere omstandigheden heeft meegemaakt kan zich een objectiever oordeel vormen. Lees daarom het uitstekende maar beklemmende artikel van Edin Mujagic op Jalta.nl. Ik neem aan dat deze uitstekende betaalsite geen bezwaar heeft tegen het verspreiden van dit artikel, bij wijze van reclame!

Het rijk der kleine koningen
Nu ik toch reclame aan het maken ben: wie ook maar enigszins in de Europese kwestie geïnteresseerd is, doet zich een groot plezier met de aanschaf van het prachtige boekje van Derk Jan Eppink.
Het beschrijft genadeloos en met veel humor de dagelijkse gang van zaken in Brussel. En maakt even genadeloos gehakt van het idee dat we ooit als federale staat vanuit dit instituut bestuurd zouden kunnen worden.
Mijn collega-Verhofstadt-haters worden in het bijzonder bediend en gelukkig gemaakt!

Na het lezen ervan weet u zeker dat we zo snel mogelijk zoveel mogelijk van onze soevereiniteit uit Brussel terug moeten halen, willen we weer in staat zijn om overeind te blijven in een wereld van veel efficiënter bestuurde grootmachten.
Ik garandeer u dat u geen spijt krijgt van uw aankoop!

Dan nu eindelijk: de bevestigde climategate claims

 • ‘s Werelds grootste criminele organisatie Goldman Sachs heeft de eurocrisis mede veroorzaakt door de Griekse fraude bij toelating te organiseren en faciliteren. En de politici wisten daar gewoon van.
 • Daarna zijn drie mannen van datzelfde Goldman Sachs door de EU op de belangrijkste topposities gezet met de opdracht de crisis op te lossen. Waarbij ze wederom volstrekt onwettige maatregelen nemen. En de politici weten daar – uiteraard – wederom gewoon van. (Ik noemde niet Samaras maar de premier Papademos. Die was zeker van Goldman S. Of dat ook voor Samaras gold weet ik niet. Ik neem aan dat Klamer zich niet vergiste)
 • Om de Goldman Sachs mensen Papademos, Samaras en Monti te kunnen aanstellen zijn zeker twee democratisch gekozen Europese premiers door de EU top afgezet en vervangen.
 • Frankrijk heeft de euro doorgedrukt in ruil voor de Duitse eenwording, terwijl volstrekt duidelijk was dat aan de voorwaarden voor een succesvolle eenheidsmunt bij lange na niet voldaan werd.
 • Frankrijk zat achter de volstrekt onreglementaire toelating van de te zwakke zuidelijke staten om zo de eigen positie sterker te maken.
 • Zowel de invoering van de euro als de toelating van de nieuwe zuidelijke leden is nooit economisch verantwoord geweest, maar doorgedrukt om politieke redenen
 • In de VS werd de invoering van de euro als een absurde daad beschouwd die geen schijn van kans op succes maakte.
 • Door de muntunie is het besteedbaar inkomen in de eurozone in 15 jaar niet gegroeid
 • De politici grijpen niet in omdat “het probleem zich nog niet heeft gemanifesteerd”
  Vgl mijn quote: “U bent een ingenieur en wilt een theoretisch werkende oplossing (TMS) invoeren. Ik ben een politicus, dus als ik een probleem vooruit kan schuiven, doe ik dat!”
 • De eerste overtreders van de strikte begrotingsregels waren Duitsland en Frankrijk zelf.
 • De (veel te lage) euro is extreem comfortabel voor onze exporterende bedrijven.
  Die concurreren vervolgens de zuidelijke economieën kapot, zonder dat die zich nog kunnen beschermen door een devaluatie.

Al deze claims zijn terug te vinden in mijn Euro(pa) blogs:
2011/08/08/   de-eu-is-dood-lang-leve-de-eeg/2011/08/18/   welke-ingenieur-redt-onze-euro/2011/10/02/   europa-gered-met-the-matheo-solution/2011/10/24/   europese-crisis-in-eindfase-politici-clueless/2011/11/06/   echte-eurocrisis-moet-nog-beginnen/2011/11/21/   goldman-sachs-komt-hier-de-co2-handel-doordrukken/2012/02/08/   Tegenlicht: Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland
2012/02/13/   “Elke Griek een Volk”
2012/09/16    
Europese burger komt in verzet tegen klimaatgekte

135. 24 november 2013  Slotdebat DDS over alternatieven voor de euro
147. 6 mei 2014  1. Het kernprobleem van de Europese muntunie
148. 19 mei 2014  2. Op weg naar de Verenigde Staten van Europa?
149. 19 mei 2014  3. Onze politieke partijen en Europa
150. 20 mei 2014  4. Stemadvies voor eurosceptici
151. 22 mei 2014  5. Francois heisbourg: Euro moet weg om EU te redden
177. 17 januari 2015  Zwitsexit: begin van het einde van de euro?
180. 21 februari 2015 The Madness of Europes Industrial Massacre: “Mr Commissioner, if that is not maddness, what is?”

Lees verder via: Climategate.nl

Photo by Gilmoth cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6008109685 254fffdf3b wake up call

Dure zorg, Accountants slaan alarm: zorgsector is niet meer te controleren

17288597696 ff2c128f67 Yanis Varoufakis e1432628735761

Yanis Varoufakis: geheimhouding en onnozele pers slecht voor EU