in , , , ,

Nummerplaten met RFID-chips klaar voor Europese uitrol

Samen met Tönnjes (autoregistratiesystemen) en Kirpestein (nummerplatenfabrikant) heeft NXP een jaar lang testen uitgevoerd met identificatiechips. Het Nederlandse bedrijf wil kentekens van wagens voorzien van radio-frequency identification (RFID)-chips.

NXP testte zijn systeem gedurende een jaar uitvoerig. Het bedrijf voorzag een honderdtal militaire voertuigen op de landmachtbasis in Oirschot van zijn passieve labels. Dit bracht verschillende obstakels met zich mee.

Militaire voertuigen zijn immers bepantserd, wat het signaal kan verstoren. Bovendien dienen de signalen vanaf een relatief grote afstand worden uitgelezen, terwijl wagens tegen hoge snelheden rijden.

De RFID-chips maken daarom gebruik van Ucode , een encryptietechnologie van NXP. Deze techniek werkt tussen 860 MHz en 960 MHZ, wat binnen de ultra high frequency (UHF)-band valt. Hierdoor kunnen de chips tot een afstand van twaalf meter worden uitgelezen, terwijl het voertuig snelheden van 150 kilometer per uur haalt.

De encryptietechnologie van NXP versleutelt het signaal met 128 bit advanced encryption standard (AES).

Volgens het bedrijf is zijn technologie klaar om ingezet te worden in Europa. “De positieve resultaten van de tests hebben ertoe geleid dat de chips al op grote schaal worden gebruikt in Zuid-Amerika. Aangezien de technologie de privacy van auto’s respecteert, is de technologie eveneens klaar om in Europa gebruikt te worden,” zegt Olaf Renz van Tönnjes.

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws

Photo by Walter Watzpatzkowski cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jaap
4 jaren geleden

RF signalen of complete RF banden zijn met Golfpijpjammers te verstoten. Die chips dienen niets en de fa. Kirpestein houdt zich met criminaliteit bezig

Jo
4 jaren geleden

Kirpestein – en het verdienmodel. Pecunia non olet

Jij geen rente maar salaris topbankiers steeg vorig jaar met 7,6 procent

Uhh flashback? : Duitsland wil grotere militaire rol in Europa