NVWA moet exacte vindplaats tijgermug bekendmaken, experts vrezen dat de exoot hier blijft

Geen zorgen, zo goed als ongevaarlijk!

WikiImages / Pixabay

Ze komen binnen in autobanden, met stekjes van de geluksbamboeplant of liftend per caravan naar een vinexwijk: Aziatische tijgermuggen. Alleen al dit jaar werd de exoot op twaalf plekken in zes gemeenten gezien.

Maar waar precies? Dat wilde de Nederlandse - en Warenautoriteit () niet bekendmaken. Dat moet nu toch, na een uitspraak van de Raad van State.

Het Platform Invasieve Exoten had de zaak aangespannen.

De voorzitter van het platform, Wilfred Reinhold, hoopt dat de NVWA vanaf nu altijd de vindplaats van de mug bekendmaakt. Dat is belangrijk om te kunnen achterhalen hoe de mug precies in Nederland komt, zegt Reinhold.

Bart Knols, entomoloog aan de Radboud Universiteit, deelt Reinholds visie. Hij is bang dat de NVWA in de toekomst de definitieve vestiging van de mug niet meer zal tegenhouden.

Een steek van een tijgermug is overigens vaak ongevaarlijk. Alleen die zelf zijn geïnfecteerd, kunnen ziekten als knokkelkoorts of het zikavirus overbrengen.

De kans dat een mug in Nederland zo'n bij zich draagt is …

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Krakerswalhalla Amsterdam maakt panden veilig voor krakers/inbrekers op kosten eigenaar

Hackers kunnen op een Iphone inbreken door alleen een tekst bericht te verzenden