in

NZa ziet signalen ‘misstanden’ verdubbelen

Bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) komen steeds meer meldingen binnen van mogelijke misstanden in de . Het afgelopen jaar werden er 2247 zaken gemeld, dat is een verdubbeling ten opzichte van 2012. Als gevolg van de meldingen greep de marktmeester 91 keer in.

Verreweg de meeste klachten (1527) gaan over de aanbieders in de curatieve zorg. Het aantal klachten hierover groeide ook het hardst. Ten opzichte van het aantal klachten in 2012 is er sprake van een verdriedubbeling. De meeste signalen (825) betroffen de medisch specialistische zorg en gingen over upcoding. Daarnaast ging nog eens 210 meldingen over de kosten van behandelingen in de cure. Dat betrof ook , psychologische zorg en aanbieders van farmaceutische zorg.

Een belangrijk deel van de meldingen is rechtstreeks bij de NZa gedaan. De organisatie meldt dan ook vol trots dat steeds meer mensen de marktmeester weten te vinden. Signalen komen daarnaast via consumentenorganisaties, media en andere toezichthouders. Het meldpunt over zorgfraude van de leverde (via het ministerie van VWS) 545 meldingen op.

Mooi statistiek dingetje via Skipr.

 

Photo by zorgenwelzijnplein.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aardmagnetisch veld verzwakt 10x sneller

In Nederland krijg je wachtgeld: celstraf van tien jaar voor ex-burgemeester New Orleans