in ,

Obama traineerde onderzoek naar terreurorganisatie Hezbollah om kernwapendeal Iran te redden

De kernwapendeal tussen de en moest koste wat kost doorgaan, zelfs als dat vereiste om de aan Iran gelieerde Hezbollah-terreurorganisatie ongemoeid te laten.

Uit onderzoek van het Amerikaanse Politico blijkt dat de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) in 2008 een project startte tegen Hezbollah.

De DEA had op dat moment voldoende bewijs verzameld waaruit bleek dat Hezbollah niet langer alleen een terroristische organisatie uit het Midden-Oosten was, maar een wereldwijd misdaadsyndicaat dat vooral in cocaïne handelde. De regering- traineerde het DEA-project om de kernwapendeal met Iran te redden – ook al werden hierdoor tonnen cocaïne de Verenigde Staten binnengesmokkeld.

Het DEA-onderzoek, dat Project Cassandra werd gedoopt, liep acht jaar en leidde tot schokkende ontdekkingen. Hezbollah bleek niet zomaar een terreurorganisatie, maar een misdaadorganisatie die jaarlijks $1 miljard omzette. Hezbollah financiert zijn mondiale groei door drugs- en wapenhandel, onder andere in de . De opbrengsten worden witgewassen door in de Verenigde Staten tweedehands auto’s te kopen en die te verschepen naar Afrika.

Naarmate het onderzoek vorderde en de verdachten steeds hogere overheidsfunctionarissen met Hezbollah-banden bleken, begon de regering van president Obama meer weerstand te bieden.

Verzoeken tot bijvoorbeeld het bevriezen van bankrekeningen of het arresteren van verdachten werden afgewezen. Dit alles om te voorkomen dat de betrekkingen met Iran, dat Hezbollah steunt, zouden verslechteren.

Lees ook eens verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ombudsmannen waarschuwen; Let op privacy minderjarigen bij jeugdhulp

Medeoprichter van bitcoin.com: “Ik heb alles verkocht want bitcoin is compleet onbruikbaar”