in , , ,

Oei: Gesubsidieerde Filmbranche eist 1 miljard euro van de Staat voor illegale downloads

Nederlandse filmproducenten willen een schadevergoeding van ruim 1 miljard  van de Nederlandse Staat. Dat bedrag zijn ze naar eigen zeggen misgelopen door illegale downloads. Volgens de filmbranche is de staat daar verantwoordelijk voor.

In een brief aan staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en schrijven de filmmakers dat de Staat jarenlang heeft volgehouden dat het kopiëren uit illegale bron was toegestaan. “Daardoor heeft een hele generatie consumenten het idee gekregen dat gebruik van films zonder betaling gewoon mag.”

Maatregelen

De Nederlandse filmproducenten en distributeurs willen daarom een vergoeding van de schade en eisen dat de Staat met maatregelen komt om piraterij aan te pakken. Zo willen ze dat er meer voorlichting komt om consumenten ervan bewust te maken dat illegaal downloaden niet mag.

Ook willen ze dat de Staat ervoor zorgt dat illegale downloadplatforms van het web verdwijnen en dat internetpiraten strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.

“Iedereen vindt dat je een straf verdient als je broodjes jat bij de bakker, maar als je illegaal een film downloadt is dat veel minder common sense”, aldus Klaas de Jong namens de Vereniging van Speelfilm Ondernemers.

De filmproducenten willen binnen twee weken in gesprek met de staatssecretaris, anders stappen ze naar de rechter.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers

Zou er nu binnen no-time de wet aangepast worden? Ik vermoed van wel, dus ga alvast maar afkicken van Popcorn Time en de torrentz.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
peter
5 jaren geleden

NEDERLANDSE FILM PRODUCENTEN? Welke Ned, film is goed.( uitzonderingen nagelaten ) all amateurs. Alleen Amerikaanse Film zijn prof.
de kleintjes schreeuwen altijd het hards !

Marcel
5 jaren geleden

Haha.. grapje zeker. Alle Nederlandse films opgeteld (die goed genoeg waren) hebben misschien een miljard opgeleverd.. nu eisen ze i miljard, voor wat? En nee, ik denk zelf dat ze helemaal niks mislopen. Wanneer ik een film bioscoop waardig vind en ik heb het geld, dan ga ik naar de Bios en download ik het niet. Maar wanneer ik een film niet bioscoopwaardig vind en ook het geld en tijd niet heb, dan ga ik niet. Wanneer ik dan later die film dan toch download, dan hebben ze op mij niks verloren, immers wilde ik die film toch al niet in Bios zien. Ik ga misschien 6-8 keer per jaar naar de bios, verdienen ze aan mij toch nog een paar euro.

Freek
5 jaren geleden

Filmindustrie draait als een tierelier. NL-filmindustrie vooral door subsidie. Daarnaast zijn NL-films vaak heel laat te downloaden in tegenstelling tot Amerikaanse films die via China/Rusland etc al snel verkrijgbaar zijn. NL-filmindustrie klaagt met volle mond! Ik denk overigens dat downloaden per saldo voor verbinding zorgt met recente films. Een echt goede film wil je gewoon in bioscoop zien. Voor de hype van downloaden kakte de filmindustrie in en keken de meeste mensen de films gewoon 2 jaar later op tv bij Veronica etc. Nu downloaden ze wat maar gezien de omzet in de filmindustrie (zowel nationaal als internationaal) absoluut niet ten koste van deze. Elke keer behaalt een film weer een recordomzet. Aan een nieuwe Bond worden honderden miljoenen verdiend.

Los van het feit dat ze eerst moeten bewijzen dat de staat nalatig is geweest, laat ze ook maar bewijzen dat ze normaal event het dubbele van de huidige omzet hadden gehaald….Ze moesten zich kapot schamen! Als ze nu opkwamen voor hun collega’s van de internationale films die mogelijk wel wat zijn misgelopen…nee hoor…DE NEDERLANDSE FILM!!
Als ze echt zoveel mislopen en niet meer kunnen bestaan…..stop dan! Maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat ze dat zullen doen…..ra ra..

Vroeger ging ik nooit met mijn ouders naar de film en ik was geen uitzondering. Tegenwoordig gaan mijn kinderen wel vaak naar de bios (zelfs NL-films) met mij en/of mijn vrouw. Dit alles in een periode van de “downloadterror”…..

Brein aanslagen Parijs kwam met groep van 90 extremisten, AIVD zei nog van niet…

Prijs van kaartje weer omhoog? Forse vergoedingen voor NS-fraudeurs