in , ,

Oekraïne mag 50 miljoen kilo extra onfrisse plofkip naar EU exporteren

BM10777 / Pixabay

Oekraïne mag voortaan 50 miljoen kilo kip extra aan de Europese Unie verkopen, tegen de zin van Nederland. In de praktijk leverde Oekraïne die tientallen miljoenen kip al aan de EU via een maas in de , meldt de site Pluimveeweb.

Het land mocht tot nu toe volgens het met de EU afgesloten associatieverdrag 20 miljoen kilo exporteren, maar via een truc werden dat quotum en importtarieven omzeild.

Het Oekraïense pluimveebedrijf Myronivsky Hliboproduct overspoelde de Europese markt met goedkoop kippenvlees. Door een stuk vleugel aan de kippenborst te laten zitten, golden de afspraken niet. Vervolgens werden de vleugels verwijderd in een fabriek in Nederland of Slowakije.

CDA-Europarlementariër Annie Schreier Pierik en haar -collega Jan Huitema trokken eind vorig jaar aan de bel over deze praktijk. Daarna ging de in onderhandeling met de regering in Kiev om het probleem op te lossen.

De verhoging van het quotum naar 70 miljoen kilo is een compensatie voor het dichten van de maas in de wet. De EU kon niet eenzijdig het associatieverdrag met Oekraïne wijzigen, maar hoopt dat met de verhoging de export van Oekraïens kippenvlees niet verder groeit.

Lees verder bij de bron: NOS

 

Leuk, dat handelsverdrag: Na Oekraïense fraude kip nu ook kooi-eieren die in de EU niet meer geproduceerd mogen worden

Oekraïense/Nederlandse plofkip al toegelaten op Nederlandse markt

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/22/hoe-fris-is-de-oekraiense-plofkip-a1613893

 

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Corruptie viert hoogtij! Politie vakbondsman verrijkte zich met geld voor agenten met PTSS

Timmermans laat ware EU-aard zien, noemt Engelsen ’idioten’ en mislukte ’Harry Potters’