in ,

Oeps: corona vaccin maker Pfizer roept kankerverwekkend antirookmedicijn terug

person holding white and black labeled bottle

Pfizer, de fabrikant van onder andere coronavaccins, heeft een aantal batches van varenicline (Champix/Chantix) teruggeroepen en stopt tijdelijk met de distributie van het medicijn.

Het medicijn wordt gebruikt bij de behandeling voor het stoppen met roken.

Een aantal partijen van Champix blijken een te grote hoeveelheid nitrosamines te bevatten, die kankerverwekkend kunnen zijn voor mensen.

Door de terugroepactie en distributiestop is er een tekort aan Champix in Nederland. Patiënten kunnen in overleg met hun huisarts of apotheker overstappen op een ander ‘geneesmiddel’.

De Jonge: over langetermijneffecten kan ik duidelijk zijn, die zijn er niet

Vorig jaar schreef Trouw dat dit medicijn van Pfizer in verband wordt gebracht met zelfdoding. Meerdere gebruikers zeiden zelfmoordgedachten te hebben.

Het Lareb liet weten dat het middel tussen 2009 en 2019 betrokken was bij acht zelfdodingen en acht pogingen tot zelfdoding in Nederland.

Pfizer haalt een medicijn van de markt omdat het een kankerverwekkende stof bevat, wordt geplaagd door schandalen en betaalde al miljarden aan boetes, maar het coronavaccin van Pfizer is natuurlijk wél 100 procent veilig en uit en te na getest.

Zorgminister Hugo de Jonge liet zelfs in Trouw optekenen: “Over langetermijneffecten kan ik duidelijk zijn, die zijn er niet.” Of zoals De Jonge zou zeggen: kanker ná het medicijn, niet dóór het medicijn.

Ook kankerverwekkende zonnebrandcrèmes teruggeroepen

Johnson & Johnson, de fabrikant van het Janssen-vaccin, heeft daarnaast ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8bbb4486 33cd 11eb 85f4 1c4eec1dfbe3 web scale 0.0711111 0.0711111

U mag het van Pfizer niet weten, maar ik vertel het u toch….

sheeple 326x159

University College London: Covid vaccins verliezen na slechts 6 weken hun werking