in ,

Oeps, Japan erkent dat 40% van zijn economische gegevens “nepnieuws” is

MasashiWakui / Pixabay

Als het gaat om het grootste monetaire experiment in de moderne geschiedenis, namelijk de QE van , waarbij de BOJ genoeg Japanse obligaties heeft gekocht om het bbp van Japan te evenaren, dan is er niets belangrijker dan dat de BOJ nauwkeurige statistieken heeft om te bepalen of de “inflatie-targeting” werkt, dat wil zeggen, als de lonen en de bredere inflatie stijgen.

Helaas heeft het recente nieuws dat het Japanse ministerie van Arbeid jarenlang onjuiste statistieken heeft gepubliceerd, twijfel doen ontstaan ​​over niet alleen de juistheid van de economische analyse die door de Bank of Japan is vrijgegeven, maar heeft beleggers ook aangespoord om te twijfelen aan elk economisch rapport dat door Tokyo is gepubliceerd.

Voor degenen die niet bekend zijn met het laatste economische nep-nieuwsschandaal, heeft het Japanse ministerie van Arbeid op woensdag het maandelijkse arbeidsonderzoek voor de periode tussen 2012 en 2018 herzien en toegegeven dat het de nominale loonstijgingen op jaarbasis met 0,7 procentpunt overschatte tussen Januari en november van vorig jaar, om maar een voorbeeld te geven.

Helaas zijn er nog veel meer voorbeelden, en volgens een rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat laat op donderdag is vrijgegeven, moet bijna de helft van de belangrijkste economische overheidsstatistieken van Japan worden herzien met 22 afzonderlijke statistieken, of ongeveer 40% van de 56 belangrijkste economische publicaties van de “nepnieuws” zijn en moeten worden gecorrigeerd.

Dit is een groot probleem voor Kuroda en de Bank of Japan, die statistieken van het ministerie van arbeid gebruiken om twee belangrijke stukjes economische gegevens te verzamelen, bij het maken van haar doorlopende beslissingen om QE voort te zetten, te versmallen of uit te breiden.

Een daarvan is volgens Nikkei de output gap op kwartaalbasis die de leveringscapaciteit van de natie vergelijkt met de totale vraag. Leveringscapaciteit is afgeleid van elementen zoals arbeids- en kapitaaluitgaven. Gegevens uit de enquête over het arbeidsministerie, zoals het aantal uren dat door het personeel is vastgelegd, worden gebruikt om de output gap te berekenen.

De output gap van Japan is verder en verder gestegen naar positief gebied. Dat heeft het BvJ-arrest gedeeltelijk medegedeeld dat “de economie van Japan matig groeit”. De kloof wordt ook beschouwd als een belangrijke indicator voor inflatie. Een aanhoudend positief resultaat zou bedrijven ertoe kunnen brengen prijzen te verhogen en de lonen op te trekken.

Ondertussen, zelfs nu de consumentenprijsindex van Japan die vers uitsluit, nog steeds onder de 1% drukt, heeft de BOJ koppig gezegd dat de prijzen in een stroomversnelling blijven ten opzichte van haar inflatiedoelstelling van 2%, met de conclusie deels gebaseerd op de output gap.

Achteraf gezien lijkt het er nu op dat de BOJ “verkeerd” was en omdat de onderliggende gegevens onjuist waren gedurende alle jaren waarin de Japanse kwantitatieve verruimingsoperatie draaide, zal de BOJ nu druk ondervinden om haar gehele raamwerk en schattingen te herzien in het licht van de gegevensschandaal.

“Wat betreft de omvang van de impact, willen we een zorgvuldig onderzoek uitvoeren op basis van de resultaten van overheidsstudies,” vertelde een woordvoerder van de Boj aan Nikkei, met een paar andere details.

Naast de output gap is de index van de dienstenproducentenprijzen, maandelijks uitgegeven, de tweede belangrijke BOJ-indicator die afhankelijk is van de arbeidsenquête. Als de BOJ deze indicator of de output gap drastisch moet herzien, kan dit leiden tot onzekerheid over de conclusies van de centrale bank die biljoenen staatsobligaties en aandelen ETF’s heeft gekocht die vertrouwen op … nep-economische gegevens!

“Het is niet te zeggen hoe ver de impact zich heeft verspreid”, zei een hoge BOJ-functionaris, en voor de BOJ om toe te geven dat economische gegevens in Japan nu pure chaos zijn en dat de inflatie al jaren te hoog was, is ronduit catastrofaal.

Ondertussen betekent het nieuwste schandaal van Japan dat, terwijl het nog steeds beledigend was, dat terwijl iedereen de Chinese economische gegevens voor het manipuleren, verzonnen en doelzoekenden al lang voor de gek hield, Japan’s eigen “gegevens” veel, veel erger waren.

In de driemaandelijkse Outlook voor economische activiteit en prijzen van de BOJ, bevatten ten minste acht van de ongeveer zestig diagrammen gegevens uit de arbeidsenquête. Die omvatten grafieken die individuele inkomsten, nominale lonen en consumentenbestedingen weergeven. Het laatste rapport, vrijgegeven woensdag, beschrijft amusant een “gestage verbetering van de werk- en inkomenssituatie.” Helaas, het blijkt dat de verbetering alleen mogelijk was omdat de onderliggende gegevens verkeerd waren en / of “gekookt”.

De vooruitzichten worden als waardevol beschouwd omdat ze zijn gebaseerd op de conclusies over de economie en prijzen die BOJ Gov. Kuroda heeft bereikt. De centrale bank ziet mogelijk geen noodzaak om eerdere verklaringen te herzien, maar de betrouwbaarheid van het lichaam dreigt in vraag te worden gesteld, ongeacht.

Ondertussen, alleen maar om te laten zien hoeveel van een circulaire farce “data” in de ontwikkelde landen is geworden, nadat het Japanse ministerie van arbeid toegaf dat het onjuiste loongegevens publiceerde, zei 79% van de respondenten in een Nikkei-enquête tussen vrijdag en zondag dat ze nu niet meer kunnen vertrouw op overheidsstatistieken, terwijl 14% zei dat ze dat wel kunnen. En om de farce compleet te maken, bleek uit een afzonderlijke peiling dat de goedkeuringsratio voor premier Shinzo Abe met 6% steeg ten opzichte van vorige maand tot 53% in de Nikkei-peiling, met een afkeuringsscore van 7%.

We vragen ons af hoe lang voordat Japan toegeeft dat al zijn peilingen die steun voor de premier vertoonden, net zo nep waren.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Marokko wil Belgische verkrachter niet terug, dus gaat hij vrijuit: “Gedeald, Verkracht, Geradicaliseerd, Vrijgelaten”

Verschrikkelijk die opwarming: Zuid-Korea redt Chinese ijsbreker die op Antarctica vast zit