in ,

Oeps! Recombivax vaccin tekort zorgt voor 75% minder sterfgevallen onder baby’s

In de zomer van 2017 vond een malwarevirus dat voornamelijk getroffen heeft, zijn weg naar de mainframecomputer-systemen van Merck die grote schade aanrichtten voor het bedrijf. De malware heette “NotPetya” en verwijst naar de ransomeware-familie Petya, die computersystemen uitschakelt en losgeld vraagt, ​​dat moet worden betaald in bitcoin voordat het de toegang tot de bestanden van een bedrijf zal herstellen.

Het is destructief en kostbaar, iets aan Merck was om uit te vinden, terwijl de verkoop en productie-activiteiten werden verstoord door de aanval. Volgens de Wall Street Journal kostte het incident de farmaceutische gigant $ 670 miljoen om te herstellen, maar wat nog belangrijker is, het veroorzaakte verstoring van de productie van twee van de kindervaccins van Merck: Gardasil 9 (Humaan papillomavirus) en Recombivax (hepatitis B-virus), vaccins om seksueel overdraagbare infecties te helpen voorkomen.

Tijdens de  leende Merck van de CDC- vaccinvoorraad om aan de leveringsverplichtingen voor Gardasil 9 te voldoen. Dat was echter niet het geval met Recombivax, het hepatitis B- dat aan alle baby’s werd gegeven vanaf de eerste dag van hun leven.

Er is overigens geen duidelijke medische reden om elke baby een vaccin tegen hepatitis B te geven als de moeder negatief test op de ziekte. Desalniettemin ontvangen Amerikaanse baby’s drie doses elk, wat in een jaar voor de alleen al 12 miljoen doses is. Na de cyberaanval was Merck niet in staat om aan deze hoge vraag te voldoen, te wijten aan de productieproblemen.

De CDC reageerde snel door GlaxoSmithkline te vragen om zijn Hep B-vaccin Engerix-B te leveren om aan de behoeften van de Amerikaanse markt te voldoen. De CDC publiceerde een bericht over een tekort aan Recombivax op 28 juli th 2017 op haar website, waarin staat dat het vaccin niet beschikbaar zou zijn vanaf begin augustus 2017. GSK in staat om een monovalent (single) vaccin te leveren voor de geboorte dosis en de daaropvolgende pasgeborene doses. Artsen zouden het pentavalente combinatievaccin Pediarix kunnen geven aan oudere baby’s, afhankelijk van het aanbod.

Vlak voor de ransomware-aanval schreven twee wetenschappers uit Europa de FDA om bezorgdheid te uiten dat recent onderzoek naar aluminiumadjuvantia in vaccins suggereerde dat deze adjuvanten een bijdrage leverden aan de autismespectrumstoornis en andere neurologische stoornissen.

Aanvankelijk verwachtte Merck de hervatting van Recombivax in februari 2018 te kunnen halen. Deze deadline kwam en ging en de verwachte hervatting van de distributie werd vele malen teruggedrongen. Momenteel meldt de CDC dat Recombivax pas medio 2019 beschikbaar zal zijn, bijna twee jaar nadat de cyberaanval heeft plaatsgevonden en zonder dat het publiek volledig begrijpt waarom dit specifieke vaccin werd getroffen.

Wat zijn de bredere vertakkingen van dit incident? Vlak voor de ransomware-aanval schreven twee wetenschappers uit Europa de FDA om bezorgdheid te uiten dat recent onderzoek naar aluminiumadjuvantia in vaccins suggereerde dat deze adjuvanten een bijdrage leverden aan de autismespectrumstoornis en andere neurologische stoornissen. Er bestaat een groeiende bezorgdheid bij sommige wetenschappers over de aluminiumadjuvansbelasting in vaccins en de effecten ervan op de neurologische van kinderen. Onderzoekers houden zich in het bijzonder bezig met Merck’s hoog immunogene adjuvans, Amorf Aluminium Hydroxyfosfaat Sulfaat (AAHS). Gardasil en Recombivax zijn de enige toegestane vaccins die AAHS bevatten. Sommige wetenschappers denken dat het kan bijdragen aan ernstige auto-immuunziekten waarnaar wordt verwezen als Auto-immuun / Ontstekingsyndroom geïnduceerd door adjuvantia of ASIA.

Zeer vaak, wanneer de veiligheid van AAHS in Gardasil ter discussie wordt gesteld, is de reactie van voorstanders van vaccins te stellen dat het hetzelfde adjuvans is in het Hep B-vaccin dat vele jaren aan baby’s wordt gegeven, dus het moet veilig zijn. Dat is alleen acceptabel als het Recombivax-vaccin van Merck volkomen veilig is voor baby’s, wat moeilijk te meten is. Aangezien de ransomware echter aanvalt, kan er nu een manier zijn om de relatieve effecten van de snelle verandering in het vaccin van GSK te onderzoeken.

Is er een natuurlijk opgetreden?

Zou er een effect kunnen zijn op vaccinreacties als één zeer immunogeen adjuvans werd verwijderd uit de vroegst mogelijke kinderimmunisaties? Wat gebeurde er sinds Recombivax in juli 2017 uit productie ging? De enige manier waarop onderzoekers reacties kunnen bekijken, is via het Vaccin Adverse Event Reporting System (VAERS). Het is een passief systeem dat niet foutloos is, maar de meeste meldingen zijn van artsen, medische professionals en vaccinproducenten zelf. Een verdere beperking van VAERS is dat het slechts tussen de 10% van de te rapporteren reacties registreert, en dus aanzienlijk onder -raporteert, wat men bij het bekijken van gegevens in gedachten moet houden.

Na de cyberaanval in juni 2017, voor het eerst sinds lange tijd, hebben onderzoekers de mogelijkheid om in het volle zicht een natuurlijk experiment te bekijken waarbij het ene vaccin abrupt verwisseld werd voor het andere – ter vervanging van de zeer adjuvante veel critici ongeveer, AAHS – met een aluminiumhydroxide-adjuvans in Engerix-B. Evenmin heeft een gepubliceerd onafhankelijk veiligheidsprofiel, maar van AAHS wordt vermoed dat het problematischer is vanwege zijn immunogeniciteitsprofiel.

We hebben nu meer dan een jaar aan gegevens om te onderzoeken sinds de aanval in 2017 toen Engerix-B werd geïntroduceerd. Gemiddeld werden er gedurende vijftien jaar voorafgaand aan de aanslag (2003 tot 2017) jaarlijks 29 sterfgevallen gerapporteerd. In 2018 waren er slechts 6 gemeld (tot eind november 2018). Twee van die sterfgevallen volgden Recombivax. Uitgaande van hetzelfde sterftecijfer tot het einde van het jaar, zullen hoogstens 7 sterfgevallen worden geregistreerd, resulterend in ruwweg 75% minder sterfgevallen sinds Recombivax werd stopgezet als een pediatrisch vaccin.

Bron: VAERS Hep B rapporteerde sterfgevallen per jaar 2003 – 2018.

Verwondingen zijn ook gehalveerd sinds Engerix-B werd geïntroduceerd, van gemiddeld 1.400 jaarlijks gerapporteerd van 2003 tot 2017, tot 756 gevallen in 2018 met nog één maand rapportage die nog moest worden vastgelegd.

Bron: VAERS Hep B rapporteerde jaarlijks verwondingen 2003 – 2018.

Er is een duidelijke suggestie dat het vaccin van GSK een veiliger optie is voor ouders en kinderartsen. Natuurlijk is een meer diepgaande analyse nodig. Omdat VAERS onvolledige gegevens heeft, is het bovendien een onmiddellijk FDA-onderzoek omdat de meeste van deze sterfgevallen voorkomen bij baby’s jonger dan drie jaar.

Het is niet bekend of deze anomalie het gevolg was van de overstap naar de GSK-versie van het vaccin, maar gezien de bezorgdheid die sommige wetenschappers hebben over het gebrek aan wetenschap en de niet-ondersteunde veiligheid van Merck’s AAHS, zou de FDA bezorgd moeten zijn. Op zijn minst zou er een moratorium moeten zijn op het herstel van Recombivax totdat de ongelijkheid kan worden onderzocht.

Vaccinveiligheid moet voor iedereen van belang zijn, niet alleen voor pleitbezorgers van vaccinveiligheid. Het voorzorgsbeginsel moet in geval van twijfel worden ingeroepen. We hopen dat de FDA hiermee instemt.

Lees verder bij de bron: Children’s Health Defense

Hier en daar moeilijk leesbaar maar ze zijn nogal strikt kwa overnemen, dus dit hieronder moet daarom ook…

© 22 januari 2019 Children’s Health Defense, Inc. This work is reproduced and distributed with the permission of Children’s Health Defense, Inc. Want to learn more from Children’s Health Defense? Sign up for free news and updates from Robert F. Kennedy, Jr. and the Children’s Health Defense. Your donation will help to support us in our efforts.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vingerafdrukken paspoort niet te gebruiken voor opsporing en vingerafdruk steeds makkelijker gefopt

EU komt met nieuwe lijst aan sancties tegen Syriërs die de wederopbouw van hun vaderland willen