in

Oh joy: EU gaat Russische desinformatie keihard aanpakken met propaganda

De Russische aanvallen op de Syrische terroristen verloopt volgens de Westerse media niet altijd succesvol want er worden talrijke burgerziekenhuizen geraakt in Syrië.

Zo zouden de Russen tenminste zes ziekenhuizen hebben plat gebombardeerd waarvan er vijf nu blijken niet te bestaan en de zesde staat er nog gewoon.

De Westerse wereld gaat de Russische keihard aanpakken. Het moet maar eens afgelopen zijn met al die desinformatie die door het Kremlin wordt verspreid.

De Europese Unie gaat zoveel mogelijk voorbeelden geven van opzettelijk misleidende informatie die Russische mediakanalen naar buiten brengen.

Doel is het Europese publiek te laten zien dat Russische ”desinformatieaanvallen” aan de orde van de dag zijn.

Het gaat om een breed probleem, staat op de website van de ambassade van de EU in Oekraïne. De zogeheten Disinformation Review wordt wekelijks gepubliceerd en wordt samengesteld door een onlangs opgerichte Europese taskforce.

De bundeling moet het mogelijk maken sneller te reageren op misleidende informatie en daar in de toekomst op voorbereid te zijn.

Een van de berichten die in de eerste editie worden ontzenuwd gaat over een Russisch artikel waarin het Nederlandse rapport over de boven Oekraïne neergehaalde vlucht MH17 een ”mythe” wordt genoemd.

Men maakt zich klaarblijkelijk toch wel zorgen over dat de gevoelige hersentjes van de oh zo goed programmeerbare Westerse burgers worden vervuild met Russische desinformatie.

Wanneer het namelijk op programmeren aankomt, kan het Westen dat heel goed zelf af en heeft geen Russische of andere invloeden nodig om de hele zaak te vertroebelen met de waarheid.

Stel je voor zeg.

Als er gelogen moet worden dan zijn de Westerse media heel goed in staat dat zelf te doen. Zoals de berichten de afgelopen week dat de Russen in Syrië zo’n zes burgerziekenhuizen zouden hebben gebombardeerd.

Naar nu blijkt bestaan vijf van de zes ziekenhuizen die door Rusland gebombardeerd zouden zijn niet en staat het enige ziekenhuis dat wel bestaat, nog gewoon overeind.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft dan ook niet al te aardig gereageerd op die onzinberichten in de pers. Zo zei Majoor Generaal Konoshenkov:

“Ik zou u er aan willen herinneren dat een aantal leidende Westerse media een week geleden kwamen met berichten afkomstig van de in Amerika gevestigde Syrian American Medical Society die Rusland ervan beschuldigden ziekenhuizen te hebben gebombardeerd in al-Ees, al-Hader, Khan Tuman, Sarmin, Latamna en al-Zirba”.

“Al deze berichten werden door de media verspreid zonder enig bewijs”.

“Wij hebben de informatie nagetrokken. Naar blijkt is er alleen een ziekenhuis in Sarmin en geen in al-Ees, al-Hader, Khan Tuma, Latamna en al-Zirba”.

Het ministerie verstrekte vervolgens de hiernavolgende foto van het ziekenhuis in Sarmin waarop duidelijk is te zien dat het er nog gewoon staat.
westerse propaganda

Maar gelukkig komt er nu een Disinformation Review taskforce in Oekraïne (wie betaalt dat?). Een waarheidscentrum in Kiev is net zo geloofwaardig als Al Gore die verkondigt dat de wereld ten onder zal gaan aan (niet bestaande) opwarming van de aarde.

Lees verder bij de Bron: Niburu.co

Photo by Alan Cleaver


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuws of nonsens; de wereld draait dol, van illusoire sub-wereld naar waarheid

TPP verdrag openbaar: Vooral grote overwinning farmaceutische industrie