in ,

Oh Nederland, wat is er toch met je gebeurt? Makelaars raden bepaalde wijken af voor homostellen

Om verdrietig van te worden…

Makelaars in raden homo- en lesbische stellen af om in bepaalde wijken van de stad een huis te kopen. Ze doen dat als onderdeel van voorlichting over de buurt.

De in Den Haag wil dat het stadsbestuur iets tegen de intolerantie in die wijken doet, zegt raadslid Judith Oudshoorn-Van Ginderen.

“Ik heb verschillende makelaars gesproken in de stad en ze doen het allemaal”, zegt Oudshoorn-Van Ginderen. Ze hoorde het verhaal van een bevriend lesbisch stel, dat hun droomhuis had gevonden in het Laakkwartier, maar door hun makelaar werd gewaarschuwd.

“De makelaar vertelde dat hij vanwege de volledigheid van zijn advies ook informatie moest geven over de wijk waarin het huis stond. Volgens de makelaar was het in die wijk niet altijd verstandig om hand in hand over straat te lopen”, zegt het VVD-raadslid.

“Ze schrokken daarvan. Ze wisten dat er zulke plekken waren, maar dat hun makelaar dat meenam in zijn advies, kwam toch onverwacht. Uiteindelijk hebben ze besloten het huis niet te kopen, terwijl het echt hun droomhuis was.

Ze vreesden voor hun veiligheid. Maar ze waren blij dat de makelaar ze waarschuwde.”

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Handig die islamitische kleren, 2 vrouwen met 20 gestolen items onder kleding gepakt

Je verwacht het niet: Ministerie van ‘Volksgezondheid’ speelt onder één hoed met Coca-Cola