in , , , ,

Ohboy: „Einde demping zorgpremie in zicht”, dat wordt wéér méér betalen

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Dankzij de inzet van reserves wisten verzekeraars forse premiestijgingen voor zorgverzekeringen de afgelopen jaren tegen te houden, maar dit medicijn is bijna op. Dat meldt De Telegraaf maandag.

De grote verzekeraars Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis staken voor 2016 bijna 1,8 miljard euro aan reserves in premiedemping. De premies stegen daardoor de laatste jaren met percentages van zo’n 3 procent.

Onder meer doordat verzekeraars sinds 2016 te maken hebben met een strengere rekenmethode voor solvabiliteit en lage winsten, zitten zorgverzekeraars echter niet meer op ontzettend veel .

Lees verder via de Bron: RD.nl

Betaling sponsorgeld farmaceutische aan artsen toegenomen met 36%

De farmaceutische industrie betaalde vorig jaar 51,6 miljoen euro aan sponsorgeld aan artsen en zorginstellingen.

Dat is een toename van 36 procent in vergelijking met 2014, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Transparantieregister , meldt de Volkskrant.

Van de 51,6 miljoen euro ging 8,6 miljoen euro naar 3.814 artsen. Daarvan deden de meeste artsen (2.040) slechts eenmalig in 2015 een gesponsorde klus. De arts die het best betaald werd, kreeg 127.000 euro.

1.129 zorginstellingen ontvingen sponsorgeld. In totaal ging het om 43 miljoen euro. Evenals bij de artsen ging het bij de zorginstellingen meestal (in 605 gevallen) om eenmalige betalingen. De instelling die het best werd betaald ontving 1,7 miljoen euro.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tegenlicht onthult de waarheid over Europa en de euro

Wat er mis is met de EU? Bijvoorbeeld de omvang van kool en spruitjes-wetgeving