in

Ohjee: Coronavirus pandemie maatregelen kunnen nog wel twee jaar duren

De Nederlandse overheid weet niet hoe lang er nog strenge maatregelen nodig zijn om het nieuwe virus SARS-CoV-2 te onderdrukken, schrijft NRC Handelsblad.

Mogelijk moet de bevolking één of zelfs meerdere jaren aan een mate van social distancing doen, voordat de pandemie voorbij is.

Maar de schattingen zijn hoogst onzeker: er liggen geen cijfermatig onderbouwde langetermijnplannen klaar om uit deze pandemie te geraken.

De zogenaamde ‘exit strategieën’ die nu in allerijl worden bedacht en berekend, zijn allemaal zeer moeilijk te handhaven, maatschappelijk ontwrichtend, duur en tijdrovend.

Dat blijkt uit een rondgang van NRC onder Nederlandse hoogleraren en onderzoekers. Overigens is de Nederlandse onwetendheid geen uitzondering, andere overheden hebben ook geen idee van hoe het verder moet na deze eerste acute crisis.

Om tempo te maken met die langetermijnplannen …..

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

3 Comments

Leave a Reply
 1. Hoe vervelend deze periode van thuis zitten ook is: er zijn ook positieve dingen. Door het jachtige leven kwamen we er nauwelijks toe om na te denken over ons leven, over wat we zouden willen doen en over hoe ons werk ons leven volledig overheerst ….. We zijn zo “verslaafd” aan werk dat wij werk hebben verward als zijnde leven ….. En nog iets: hoe kan het dat ondanks alle computers en robotmachines mannen en vrouwen moeten werken voor een enigszins redelijk inkomen ….. Maar ondaks als het harde werken werden er niet rijker. We lezen er over dat superrijken steeds rijker worden en de rest armer.

  Het is tijd dat orde op zaken wordt gesteld. Dit kan en mag niet langer duren.
  De EU is de burgers in de maag gesplitst onder de noemer veiligheid. Dat was een giga leugen. Het was allen om de banken en multinationals meer macht en meer geld te geven. Dat moet stoppen. De EU moet stoppen met haar leugens als klimaatplannen en CO2 leugens. Er zijn veel betere technieken om energie te maken dan met windmolens en zonnecellen. We zijn weer eens voorgelogen ….

  Laten we deze periode gebruiken om na te denken over hoe het echt volledig anders moet.
  Het is tijd voor grote schoonmaak. De trap moet schoongemaakt en daarbij begin je aan de top !!!!

  Een van de eerste dingen die moeten veranderen zijn de media. Waar zijn de journalisten die kritisch volgen wat er in de wereld gebeurt en daarover eerlijk rapporteren. Hoe zien de kranten er vandaag de dag uit? Belangrijke zaken worden niet vermeld en kleine zaken vermeld alsof het belangrijke zaken zijn. Waarheden worden verdraaid. Bepaalde zaken zoals de Gele Vesten volledig stil gezwegen.
  Wat is er van de TV overgebleven anders dan 100 % bagger ….
  De burgers worden massaal voorgelogen … en wij hebben het laten gebeuren. Moe als we waren van ons werk en het staan in de dagelijkse file.

  Wordt wakker mensen. De tijd is nu : HET ROER MOET OM !!!!!

Geef een antwoord

Bizar?! Boer en dierenarts nog steeds niet officieel op lijst vitale beroepen

Deel 4 alweer: Is er een heimelijke uitrol van 5G gaande?