in ,

Ohjee: In de komende 48 uur kan heel internet wereldwijd crashen

e834b10b28f2073ecd0b470de7444e90fe76e7d610b3194390f2c7 640 internet crash

Internetgebruikers over de hele wereld kunnen op donderdag mogelijk storingen in de netwerkverbinding ervaren, omdat de hoofddomeinservers en gerelateerde infrastructuur die het web bestuurt, enige tijd niet beschikbaar zijn.

De Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN), die verantwoordelijk is voor het bijhouden van het register van domeinnamen en IP-adressen, zal de cryptografische sleutel wijzigen die helpt bij de beveiliging van het Domain Name System (DNS) of het adresboek van het internet.

Het is een belangrijke maatregel om te zorgen voor een veilige, stabiele en veerkrachtige DNS, volgens de Communications Regulatory Authority (CRA).

“Om verder te verduidelijken, kunnen sommige internetgebruikers worden getroffen als hun netwerkoperators of internetproviders (ISP’s) zich niet op deze wijziging hebben voorbereid. Deze impact kan echter worden voorkomen door de juiste systeembeveiligingsuitbreidingen in te schakelen” zei hij.

Analist van de Mobile Research Group Eldar Murtazin legde uit dat internetgebruikers binnen 48 uur met wat problemen te maken kunnen krijgenEr kunnen problemen zijn met de toegang tot bepaalde bronnen en het langzaam laden van internetpagina’s.Sommige gebruikers hebben mogelijk problemen met toegang tot het netwerk als ze een verouderde provider gebruiken.

ICANN heeft al enkele voorafgaande tests uitgevoerd waaruit bleek dat het belangrijkste vervangingsproces minimale problemen zou veroorzaken.

Arseny Shcheltsin, specialist in digitale economie, stelde mensen gerust dat er niets te vrezen valt, omdat de hoofdsoftware al met succes is bijgewerkt.

De procedure voor het wijzigen van cryptografische sleutels is noodzakelijk geworden als gevolg van de toenemende bedreigingen voor de internetinfrastructuur.

Lees ook eens verder bij de bron: RT Business News

Op zich komt het wel handig uit omdat op het moment van schrijven de beurzen wereldwijd aan het crashen zijn.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DpPxFgAXcAA7KEK e1539359984254

Toeval? Grote brand bij omstreden bedrijf in kunstgrasmatten

4112399275 1daf8e3980 zwarte piet1

Kick Out Zwarte Piet tegen rechter: Blokkeervriezen moeten verplicht op cursus