in

Ohjee: Politie verzon de toename van geweld tegen agenten

De door de politie gevoerde argumentatie om het stroomstootwapen in te voeren, klopt niet zegt Otto Adang, hoofdonderzoeker van de Politieacademie, die in opdracht van de Nationale Politie de proef met het stroomstootwapen evalueerde, in het programma Medialogica.

Als hoofdargument om het stroomstootwapen in te voeren beweert de politie al jarenlang  dat het geweld tegen agenten toeneemt. Deze bewering is kritiekloos door diverse media overgenomen, blijkt uit onderzoek van Medialogica.

Zo eist toenmalig Korpschef Erik Akerboom op de voorpagina van De Telegraaf op 5 september jl. de invoering van de taser met als argument om het toenemende geweld tegen de politie een halt toe te roepen.

Nog dezelfde dag besluit minister Ferdinand Grapperhaus vooruit te lopen op de beslissing en 17.000 agenten uit te rusten met een stroomstootwapen.

Geweld tegen politieambtenaren neemt niet toe

….

Lees verder bij de bron: Human


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeker weer toeval: Europese Commissie kwam vlak voor coronacrisis met dit 10 stappenplan voor vaccinatie

Europese Commissie ‘reageert’ voor het eerst op Soros-invloed in EHRM