in

Ohohoh die Fred toch: Nieuw bewijs gevonden van „Teevendeal”

Kunnen we Fred Teeven nu al Freddie T. gaan noemen?

Er is nieuw bewijs gevonden dat het Openbaar Ministerie (OM) vijftien jaar geleden ruim 4,7 miljoen gulden heeft overgemaakt aan drugscrimineel Cees H.

Het gaat om een afdruk van stukken uit de vroegere boekhouding van het OM die in een strafdossier zat van de betrokkene.

De Erfgoedinspectie heeft de bewuste kopie op 8 juli gevonden in juridische archieven aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam.

Opstelten was als minister politiek verantwoordelijk voor de kwestie en noemde aanvankelijk een veel lager bedrag. Hij had bovendien in de Kamer steeds gezegd dat er geen bewijsstukken waren gevonden van de transactie. Maar toen in de computersystemen op het departement toch een afschrift werd gevonden waarop het exacte bedrag stond, stapten beiden op.

-Kamerlid Magda Berndsen spreekt van „de zoveelste bizarre wending” in dit dossier. „De Kamer is onzin op de mouw gespeld door de minister van Veiligheid en Justitie. Er zou geen bewijsstuk meer te vinden zijn, werd ons meermaals verzekerd. Nu blijkt dat dus helemaal niet zorgvuldig gezocht is, want de informatie zat gewoon in het strafdossier. Is dat niet zo ongeveer de eerste plek waar je feiten in dit soort zaken zoekt?

Lees verder via: Reformatorisch Dagblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Draconische anti-terrorismemaatregel in Koeweit: DNA van alle 3,5 miljoen inwoners

Democratie 3.0: Premier Tsipras ontdoet zich van tegen stemmende ministers