in , , ,

Ojee, je televee luistert, kijkt en snuffelt mee!

Ook al lees je niet dit hele bericht. Onthoud één ding. Je SmartTV is geen maar een buggy, crappy computer. Een smart televisie is een apparaat waarbij de specificaties en functionaliteiten bedacht zijn door de marketingafdeling van de fabrikant. Er is alleen een groot probleem.

Fabrikanten zijn aan het informatiestelen geslagen. Zowel Panasonic, Philips als LG, kijken en luisteren met je mee. Je mag het alleen geen stelen noemen want je hebt ergens de ‘algemene voorwaarden' geaccepteerd. Met als gevolg dat 's cookies plaatsen op hun fantastische tv-portal. Andere types verzamelen 24/7 naar welke zender je kijkt.

De algemene tips staan bij de Consumentenbond. Laten wij eens wat langer kijken wat televisies nu uitvreten en waarom. Want het is best een dingetje aan het worden. Begin 2014 onderzocht het Duitse nerdblad C'T een aantal smarttv's, en de nerds waren niet blij. Laten we LG als voorbeeld nemen. Als je geen firmwareupdate hebt gedaan van je LG (wat niemand doet) Doet ie niet alleen dingen met cookies, maar registreert de televisie ALLES wat het kan.

Maar dan ook ALLES. Stop je een USB-stick in een LG dan leest de televisie de bestandsnaam en stuurt dit door naar het moederschip. Het is dankzij internetkritiek dat ze ietsinbonden, maar we vertrouwen het zaakje nog steeds niet. De meeste televisies slaan sowieso je zoekopdrachten op, geven je een uniek ID en verzamelen ALLES over wat je kijkt, wanneer en hoe, gewoon omdat het kan.

Lees verder via GeenStijl

Foto via itupictures


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tweede oorlog praktijken: Eerste dag Ikea Zwolle speeddate afgerond: 170 mensen op ‘date’ geweest

Vakantiepark en speelstad Oranje: Van der Most belde zelf met COA